Zlatan Ibrahimovic

Vad ca sunt multi fani care il vad pe Zlatan Ibrahimovic ca un jucator inutil cauzei rossonere. Lui Ibrahimovic-omul ii poti reprosa multe, dar lui Ibrahimovic-jucatorul nu. Poate doar randamentul scazut raportat la valoarea lui in Champions League. Suedezul a castigat campionatul peste tot pe unde a fost in ultimii 7 ani, din care 5 in Serie A si unul in Primera Division. A fost, este si va fi pentru inca cel putin 2-3 unul dintre cele mai bune varfuri de careu din lume. Este pe aceiasi treapta cu Drogba sau Milito.

Are o forta fizica impresionanta, driblig, pozitionare excelenta, tehnica in regim de viteza si o foarte buna vizune de joc. Impinge jocul foarte mult, stie sa se descurce impotriva unei aparari intregi si face atacul de unul singur. Cu siguranta este mult mai bun decat Huntelaar si/sau Borriello. Pe vremea cand antrena la Inter, Mourinho avea o singura tactica: aruncati mingea lui Ibrahimovic si vedem ce face cu ea. In 3 ani a castigat 3 campionate si a inscris 57 de goluri si 27 de assisturi in 88 de meciuri. Pe langa goluri, cifra care impresioneaza este numarul foarte mare de assisturi.

Nu va lasati inselati de un an mai prost la Barcelona. Zlatan nu a fost niciodata integrat in sistemul de joc al catalanilor si nici nu avea cum sa straluceasca cu Xavi, Iniesta sau Messi in teren, sistemul Barcelonei fiind construit exact pentru calitatile celor 3, mult diferite de ce poate atacantul suedez.

Ibrahimovic este exact ce are nevoie Milan in atac. Are forta fizica lui Borriello, si un simt al golului asemanator cu lui Inzaghi. Adaugati o tehnica foarte buna, polivalenta in atac si il aveti pe Ibrahimovic. Imaginati-va un trio RonaldinhoIbrahimovicPato in plina forma si cu chef de joc. Trioul este exploziv si are de toate, de la pasa geniala a lui Ronaldinho trecand prin viteza lui Pato si terminand cu forta si apetitul pentru gol a lui Ibrahimovic.

Este atacantul ideal pentru Milanul lui Allegri si daca Galliani reuseste sa il fure Barcelonei toti fanii rossoneri trebuie sa vada ca in sfarsit avem un varf de careu exceptional in echipa si sa ii multumeasca cheliosului si lui Berlusconi.

10 thoughts on “Zlatan Ibrahimovic”