Zenit – AC Milan 2-3. Victorie obtinuta cu greu

Inaintea marelui derby de duminca, Milan merge la St. Petersburg pentru meciul numarul 2 din Champions League. Allegri incepe in modulul pe stil spaniol 4-2-3-1. In fata apararii joaca Montolivo cu De Jong in timp ce Emanuelson, Boateng si El Sharawy joaca in spatele lui Bojan. Alegerea se dovedeste inspirata in primele 20 de minute. Milan reuseste sa inscrie de 2 ori, odata prin Emanuelson si inca o data prin El Sharaawy.

Imediat cum Zenit se trezeste, 4-2-3-1-ul incepe sa isi arate limitele. Mai ales in zona centrala unde De Jong si Montolivo nu reusesc sa tina mijlocului si sunt depasiti la fiecare faza. Abbiati face miracole dar pana la urma primeste gol in ultimul minut al primei reprize. Pana la urma si portarul italian face o greseala si iese aiurea la un corner in repriza secunda si Zenit egaleaza meritat.

Allegri isi da seama ca Milan nu poate rezista fara inca un mijlocas defensiv si il schimba pe Emanuelson cu Nocerino. Rossonerii trec la mult mai familiarul 4-3-1-2 si incep sa castige teren. Golul vine dupa o centrare a lui Montolivo catre Pazzini (intrat in locul lui Bojan la inceputul reprizei secunde).

Scorul devine 2-3 si Zenit se arunca in atac. Abbiati mai face un miracol la un sut din afara careului si Allegri mai introduce inca un aparator (Yepes pentru Boateng). Milanul rezista pana la urma si obtine 3 puncte importante. Allegri incepe riscant si initial se pare ca tactica merge, dar de la 2-0 Zenit domina copios si egaleaza. Allegri schimba forma Milanului si reuseste sa obtina victoria si cu ajutorul lui Abbiati, omul meciului.

Urmeaza derby-ul cu Inter.

45 thoughts on “Zenit – AC Milan 2-3. Victorie obtinuta cu greu”