Udinese – Milan 1-2. Cel mai slab Milan al sezonului obtine un Maxirezultat

Milan face un meci extrem de slab pe Friuli dar obtine pana la urma cele 3 puncte atat de necesare in lupta cu Juventus. Rossonerii sunt condusi si nu joaca absolut nimic pana in minutul 77. Moment in care Maxi Lopez, proaspat intrat in locul lui Nocerino, inscrie primul sau gol pentru Milan dupa un contraatac pe axa Emanuelson – El Sharaawy. Cateva minute mai tarziu Milan reuseste miracolul pe Friuli (faptul ca am ajuns sa spun miracol spune tot) si reuseste sa duca scorul la 2-1 prin El Sharaawy dupa un contraatac condus de acelasi Maxi Lopez. Victoria cu Udinese, desi importanta, nu este prilej de bucurie pentru nimeni. Milan face un joc execrabil si dintre cei prezenti pe teren se salveaza doar Lopez, El Shaarawy si Amelia.

Primele 77 de minute au fost poate cele mai slabe facute de Milan in ultimii ani, minute in care nu am reusit sa inchegam nici macar o singura actiune pe poarta. Jocul echipei poate fi rezumat asa: atac de negasit, mijloc neinspirat si aparare nesigura. Pana si Thiago Silva, de obicei sigur pe el si o garantie in departamentul defensiv face un joc slab si are o vina destul de mare la gol cand ezita sa faca o interventie decisiva la Di Natale si deviaza sutul italianului pe langa Amelia.

Allegri trebuie sa inteleaga ca echipa este construita sa joace cu un varf impins si are nevoie de repere in fata. Robinho pur si simplu nu poate face fata postului. Brazilianul mai mult a incurcat decat a ajutat in acea pozitie si a inceput sa miste doar cand a fost pus trequartista. Sper ca Allegri nu va mai face greseala sa nu joace cu un varf autentic, gen Pato, Maxi sau Inzaghi si sper ca alegera de a-l tine pe banca pe argentinian are la baza motive de conditie fizica si nu ratiuni tactice.

Chiar daca am obtinut toate cele 3 puncte, jocul echipei ingrijoreaza din ce in ce mai mult mai ales ca urmeaza Arsenal si Juventus. Speram ca victoria (obtinuta cu dintii) de astazi va da alt moral jucatorilor si Milanul, care astazi a semanat cu o echipa de locul 7-8, se va ridica la nivelul asteptarilor. Culmea este faptul ca cel mai slab joc al sezonului de duce pe primul loc in campionat.

[FD_ratings id_match=100 hometeam=”no” awayteam=”yes”]

70 thoughts on “Udinese – Milan 1-2. Cel mai slab Milan al sezonului obtine un Maxirezultat”