Transferurile, jocul de poker al verii

Ultimul gol al eternului Pippo Inzaghi a marcat sfarsitul sezonului pentru Milan. Unii jucatori isi vor face vacantele la campionatul european, altii cautandu-si viitoarele echipe in timp ce gladiatorii ce s-au retras isi vor planui primul an fara fotbal. Fanii incep sa viseze la achizitii care mai de care si vor spera pana in ultima clipa la aducerea jucatorilor preferati pe San Siro.

Sunt totusi cativa oameni care de abia acum incep munca. Directorii sportivi intra in scena. Incepe jocul de poker numit calciomercato. Majoritatea incep prin a-si evalua extrem de riguros bugetul si cartile, putini au norocul unui buget nelimitat.

La masa bogatilor, jucatorii sunt maestri si se joaca poker pe mize mari. Cacialmaua este la putere, toata lumea joaca agresiv, incercand sa plece cu maximul posibil de la masa. Cu asemenea adversari si mai ales cand nu iti permiti sa pierzi, experienta si rabdarea sunt esentiale.

Maestrul Galliani joaca pentru un aparator central, un trequartista si un atacant. Sau daca Adriano prinde cateva maini foarte bune, doi atacanti. Dar pentru asta e nevoie de o cacialma mare si un adversar naiv. E nevoie de o mana perfecta, de o vanzare mare. Printre campionii care pot pleca se numara Pato, Boateng, sau chiar Ibrahimovic.

Dar daca renunti la un as si doresti sa ramai la masa bogatilor, trebuie sa il inlocuiesti tot cu un as. Campionii sunt putini si scumpi, nu este deloc usor sa aduci la Milano jucatori ce fac diferenta. Va reusi Galliani sa aduca potul cel mare pe San Siro?

30 thoughts on “Transferurile, jocul de poker al verii”