Transferuri AC Milan 2014. Note si opinii

AC Milan a adus 8 jucatori noi. Nu am cheltuit foarte multi bani, de fapt Milan nu prea a cheltuit nimic. Cititi in continuare pe ce am dat banii si cum i-am notat. 

Am cumparat 2 portari, 3 aparatori (aici il includ si pe Rami), 1 mijlocas, 3 mijlocasi ofensivi si 1 atacant de careu. Am cheltuit aproximativ 10 milioane de euro pe doi jucatori. Restul au venit gratis. Imprumutati sau liberi de contract.

Acesti jucatori trebuie sa ii inlcuiasca pe toti cei care au plecat. Si nu sunt putini: Balotelli, Cristante, Constant, Kaka, Emanuelson, Traore, Coppola, Silvestre, Taarabt, Amelia, Robinho, Nocerino, Didac Villa, Vergara, Birsa, Matri, Petagnia si Gabriel.

CALCIOMichael Agazzi

Nota: 3

Gratis de la Chievo. Un transfer oarecum ciudat in conditiile in care Abbiati este clar numarul 2 in ceea ce priveste portarii si il mai aveam si pe Gabriel.

CALCIODiego Lopez

Nota: 8

Gratis de la Real Madrid. O achizitie excelenta pentru Milan. Diego Lopez este o garantie in poarta Milanului. Titular anul trecut in La Liga pentru Real Madrid. Singurul lui dezavantaj este varsta: are 32 de ani. Desi teoretic pentru un portar asta este varful de forma. A aparat excelent la debut, incluzand o parada excelenta si un penalty aparat.

CALCIOPablo Estifer Armero

Nota: 6.5

Gratis de la Udinese (imprumutat pentru 1 sezon). Un fundas lateral versatil care poate juca si in linia de mijloc. A facut un mondial foarte cu Columbia. Speram sa isi regaseasca forma aratata la Udinese acum catva sezoane.

CALCIOAdil Rami

Nota: 7

4.250.000 euro de la Valencia. Evolutiile bune de anul trecut au determinat Milanul sa cheltuie “fabuloasa” suma de 4,25 milioane de euro. La banii astia este o afacere excelenta si faptul ca jucatorul si-a dorit foarte mult sa revina la Milan si a refuzat mai multe oferte spune multe despre caracterul si dedicatia sa fata de tricoul rossonero. 

CALCIOAlex

Nota: 6.5

Gratis de la PSG. Un aparator solid, titular la PSG pana anul trecut. Daca se va intelege cu Rami ar putea forma un cuplu de centrali decent. Varsta este in dezavantajul nostru, mai mult de 2 sezoane nu cred ca mai duce. A avut o evolutie buna la debut in meciul cu Lazio chiar daca a inscris unicul gol al oaspetilor.

ac-milan-no-pictureVan Ginkel

Nota: 7

Gratis de la Chelsea (imprumutat pentru 1 sezon). Un tanar de mare perspectiva. Pacat ca nu avem drept de rascumparare si vom fi doar cei care il vor pune pe picioare pentru un loc de titular la Chelsea anul viitor. Sau cine stie, poate se va indragosti de Milan si la anul va cere insistent sa ramana. Eventual gratis si cu salariul platit de Chelsea, cum ii place lui Galliani.  Daca era vorba de un transfer definitiv nota urca cu cel putin 1 punct.

CALCIOHoachim Mastour

Nota: 8

Gratis de la Primavera. Debuteaza la echipa mare in trofeul TIM la doar 16 ani. Talentul este acolo, trebuie lasat sa creasca. Speram sa il vedem in cat mai multe meciuri oficiale.

CALCIOMenez

Nota: 6.5

Gratis de la PSG. Un atacat lateral foarte tehnic si talentat dar foarte inconstant. Nu s-a ridicat niciodata la asteptari. A avut cateva evolutii bune la Roma si PSG. Ne bazam pe dorinta lui de revansa. A jucat bine la debut impotriva lui Lazio.

ac-milan-no-pictureGiacomo Bonaventura

Nota: 6

4 miloane de euro + Zaccardo de la Parma ar fi trebuit sa il aduca pe Biabiany. Zacardo a refuzat transferul si astfel Milan l-a adus pe Bonaventura pentru 6 milioane.  Nu cred ca va apuca multe meciuri ca titular, asta daca nu impresioneaza foarte tare la antrenamente desigur.

ac-milan-no-pictureTorres

Nota: 7

Gratis de la Chelsea (imprumutat pentru 2 sezoane). Un atacant de talie mondiala la Atletico si Liverpool, un ratangiu notoriu la Chelsea. Daca isi gaseste ritmul si motivatia, chiar si la 30 de ani poate fi golgheter in Serie A. Ramane de vazut cum se va integra si daca, cum si cand se va adapta fotbalului italian. Per total un transfer reusit mai ales din punct de vedere mediatic si financiar. Sa il ai pe Torres gratis 2 ani de zile nu e rau deloc. Daca Inzaghi reuseste sa readuca la viata macar 60% din acel Torres de la Atletico si mai ales Liverpool avem un atacant de 20 de goluri pe sezon. Transferul are potential pentru nota 9.

8 thoughts on “Transferuri AC Milan 2014. Note si opinii”