Tottenham-AC Milan. Seedorf, omul decisiv

Clarence Seedorf va purta banderola de capitan in Tottenham-AC Milan, partida ce se va disputa astazi incepand de la ora 21:45. “Toate partidele sunt diferite, dar cred ca putem repeta calificarea din 2007 de la Munchen” declara olandezul ieri in conferinta de presa inainte de meci. Atunci olandezul conducea echipa catre o victorie cu 2-0 pe Allianz Arena, rasturnand astfel rezultatul din tur (2-2 pe San Siro).

[pro-player width=’585′ height=’350′ type=’video’]http://www.youtube.com/watch?v=WAPTRREBFd8[/pro-player]

Se pare ca numarul 10 rossonero va fi asezat de Allegri in pozitia lui Pirlo, aceea de playmaker retras. Seedorf va juca in fata apararii si va fi resposabil cu faza de tranzitie a jocului dar mai ales va avea mult de lucru pe faza defensiva.

Daca prefer pozitia de trequartista? Pot juca oriunde pe teren si voi incerca sa imi pun in valoare experienta si tehnica, asa cum am facut-o intotdeauna. Aceasta partida este un a speciala mai ales din cauza rezultatului din tur. Dar eu simt ca suntem pregatiti pentru un meci mare.

Pentru a reusi calificarea, rossonerii vor trebui sa joace impecabil in ambele faze. Din acest motiv, jocul lui Seedorf este esential. In faza de non-posesie, rossonerii vor trebui sa nu fie descoperiti in aparare si sa nu lase spatii pentru contraatacurile gazdelor. Mijlocasii semi-centrali vor dubla pe aripile adversarilor iar Seedorf (probabil ajutat de Robinho) va trebui sa aiba grija ca zona de mijloc sa fie acoperita cat mai bine si cat mai eficient impotriva unor jucatori rapizi precum Van der Vaart.

In faza de atac Seedorf va fi resposabil cu dirijarea atacului si mai toate baloanele jucate vor trece pe la picioarele sale. In meciul trecut olandezul a fost scos din joc de pressingul axfisiant al englezilor dar atunci juca mult mai avansat. Noua pozitie ar putea sa ii ofere secunde pretioase in plus, timp in care olandezul isi poate pune in valoare viziunea si inteligenta tactica.

Foarte important va fi si axa Seedorf – Robinho, daca AC Milan va reusi sa duca baloane catre varfuri, apararea englezilor va ceda. Si inca un lucru: Ibrahimovic trebuie sa fie decisiv si in Europa.

29 thoughts on “Tottenham-AC Milan. Seedorf, omul decisiv”