Tottenham – AC Milan 0-0. Englezii merg mai departe

Contrar asteptarilor, meciul Tottenham – AC Milan incepe cu Boateng pe teren si Gareth Bale pe banca. Allegri reuseste sa isi recupereze mijlocasul in extremis in timp ce colegul sau de la Tottenham decide sa fie precaut si isi lasa vedeta pe banca. In rest, nici o surpriza. Englezii joaca acelasi 4-4-1-1 ca in meciul tur cu van der Vaart in spatele lui Cruch si cuplul Pienaar-Lennon pe benzi. Allegri merge (din nou) pe mana lui Seedorf, dar de data aceasta olandezul este folosit in pozitia de playmaker retras. Olandezul este flancat de Flamini si Boateng la mijloc. In aparare, alaturi de Nesta, Silva si Abate joaca Jankulovski, preferat lui Antonini. In atac joaca tripleta Robinho-Pato-Ibrahimovic.

Precum in meciurile cu Napoli si Juventus, prima repriza nu ne ofera multe ocazii de gol desi Milan domina partida. Cea mai mare sansa o are Robinho, al carui sut este deviat si mai apoi respins de pe linia portii de Gallas.  Brazilianul a fost gasit de Pato dupa ce numarul 7 rossonero a profitat de o greseala a lui Gomes. De altfel, Pato pare cel mai in meci in timp ce Ibrahimovic pare ca inca nu suporta Champions League. Milan preseaza si impinge echipa englezilor in propria jumatate, trece pe langa gol in cel putin 3 ocazii dar intra la vestiare tot la 0-0.

Tottenham iese mai hotarata de la vestiare si urca mult mai mult in jumatatea rossonera. Jucatorii lui Allegri nu reusesc sa joace la fel de bine ca in prima repriza si trec pe langa gol doar in doua ocazii prin Pato si Robinho. Allegri incearca sa dea un pic de suflu echipei prin Merkel, Antonini si Strasser (in locul lui Boateng, Jankulovski si Flamini) dar jocul nu se schimba. Tottenham se apara cu calm, reuseste sa il neutralizeze pe Ibrahimovic si se califica datorita golului din deplasare.

Partida a fost oarecum ciudata, AC Milan a jucat destul de bine dar i-a lipsit finalizatorul. Robinho si Pato au avut cate doua ocazii bune de gol, mai ales cea din prima repriza a lui Robinho cantarind decisiv in economia partidei. Apararea s-a comportat excelent, Seedorf  a facut un joc ca in vremurile bune dar Ibrahimovic a confirmat inca o data ca este alergic la fotbalul european. Suedezul a fost scos din joc de apararea adversa si nici el, nici Allegri nu au gasit solutii.

[FD_ratings id_match=”63″ hometeam=”no” awayteam=”yes”]

27 thoughts on “Tottenham – AC Milan 0-0. Englezii merg mai departe”