Spre Barcelona – Milan. Cine joaca varf central?

Milan va incepe meciul de marti seara cu Barcelona in formula 4-3-3. In absenta lui Pazzini, cel mai probabil locul de varf central va fi luat de unul dintre Niang sau Boateng. La prima vedere, alegerea este simpla: Niang varf central si Boateng aripa dreapta. Totusi, alegerea in sine este destul de dificila, nici unul dintre cei doi nefiind confortabili in rolul de varf impins.

Niang este la prima vedere mai potrivit dar lipsa de experienta nu il recomanda pentru acest post. Mai mult, tanarul atacant francez face o munca defensiva excelenta si are o capacitate de efort mai mare decat a ghanezlului. Boateng este cel mult un mijlocas ofensiv si daca va fi desemnat sa ocupe locul din centrul tridentului ofensiv, Allegri il va utiliza ca un numar 9 fals. Asta inseamna ca Boateng nu va sta in spatele liniei formate din El Sharaawy si Niang si nu va oferi profunzime echipei dar va putea exploata spatiile intre liniile Barcelonei.

Alegerea sta in mainile lui Max Allegri. Ambele solutii pot produce rezultate excelente, depinde doar de jucatori. Voi pe cine ati alege?

15 thoughts on “Spre Barcelona – Milan. Cine joaca varf central?”