Situatia lui Ibrahimovic si cum poate ajunge la AC Milan

Povestea IbrahimovicAC Milan devine hitul verii pe piata de transferuri. Ziarele scriu ca Ibra de abia asteapta sa plece dupa care urmeaza invariabil dezminirea venita de la club, jucator sau agent. Ca de obicei, adevarul este undeva la mijloc.

Ibrahimovic este intr-o situatie delicata la Barcelona. Venirea lui Villa il obliga la o lupta apriga pentru postul de titular. Din pacate pentru suedez, batalia pare una imposibil de castigat. Villa este spaniol, campion mondial si are un avataj major fata de Ibra: se intelege de minune pe teren cu Xavi, Iniesta, Busquetes si Puyol. Impreuna cu Messi, cei 5 jucatori formeaza nucleul dur al vestiarului si este foarte greu spre imposibil pentru Pep Guardiola sa il titularizeze pe Ibrahimovic in locul lui Villa. In plus de asta, Barcelona are mari probleme financiare si ar fi incatanta sa scape de suedez si mai ales de salariul acestuia. Catalani sunt dispusi sa renunte la suedez daca ofertanti reusesc sa se inteleaga cu jucatorul si ofera peste 25 de milioane de euro. Suma ceruta scade pe masura ce se apropie sfarsitul perioadei de transferuri.

AC Milan il doreste inca din 2006, cand rossonerii se intelesesera deja cu jucatorul si Juventus, dar Calciopoli a amanat transferul si Inter s-a miscat mai repede. Acum, rossonerii au mare nevoie de Ibrahimovic, mai mult pentru imaginea clubului decat ca solutie tactica. Transferul lui Ibra ar da un semnal important suporterilor, clubul reusind in sfarsit aducerea unui jucator de superclasa dupa ce anul trecut AC Milan renunta la Kaka. Campania de vanzare a abonamentelor merge mai prost decat anul trecut (cand a fost dezastru) si Galliani spera sa atraga lumea la stadion odata cu venirea lui Ibrahimovic.

Jucatorul vrea sa vina AC Milan, dar nu oricum. Ibrahimovic nu este dispus sa isi injumatateasca salariul de 10 milioane de euro perceput la Barcelona dar ar putea accepta o reducere de pana la 7 milioane de euro pe an daca aceasta este compensata de bonusuri si managementul individual al drepturilor de imagine. Daca rossonerii se inteleg cu Ibrahimovic si sunt sigur ca acordul este deja parafat, Galliani trebuie sa discute cu Barcelona. Situatia financiara a clubului italian nu permite decat o oferta de imprumut cu drept de cumparare fixat peste 1 an la o suma ce se va negocia separat. In fata unei asemenea oferte Barcelona nu va putea decat sa astepte pana in ultimele zile de mercato o oferta de transfer definitiv. De fapt, catalnii asteapta oferta celor de la Manchester City, singurul club care isi permite sa ofere 40 de milioane de euro si un salariu acceptabil pentur jucator. Daca englezii se hotarasc sa il cumpere pe Dzeko si renunta la Ibrahimovic, catalanii vor lua in considerare oferta Milanului si vor decide destinul suedezului in ultimele zile ale lunii august.

In cazul in care Barcelona nu reuseste sa scape de Ibrahimovic, varianta salvatoare pentru suedez este schimbarea sistemului de joc al echipei sau repozitionarea lui Villa din atacant central in aripa stanga, varianta greu de implementat de catre Guardiola.

16 thoughts on “Situatia lui Ibrahimovic si cum poate ajunge la AC Milan”