Scrisoarea lui Pippo Inzaghi pentru AC Milan

“Ceea ce urmeaza sa cititi este pe planul al doilea. Primul si cel mai important lucru pe care vreau sa vi-l spun este urmatorul: am jucat si castigat pentru Noi. Sa joci si sa castigi fara sa imparti emotiile cu ceilalti nu inseamna nimic,dar noi,noi am facut totul impreuna. Am sperat,am suferit,am sarbatorit si ne-am bucurat.Am ridicat cupe si am castigat titluri in inimile noastre.Am fost intotdeauna pe aceeasi lungime de unda.Si nimeni nu ne poate lua aceasta bucurie.

Dragi Milanezi,cand am ajuns la club,voi nu ati stiut.Eram in camera de hotel si nu puteam iesi pentru a nu compromite negocierile dintre Juventus si Milan.Primele saptamani,primele luni,m-ati studiat si ne-am privit unii pe altii.

Apoi ne-am indragostit. In acea seara impotriva lui Torino. Erati nervosi, lucrurile nu mergeau bine pe teren si nu mai aveati glas. Am inceput sa ma incalzesc, iar vuietul pe care mi l-ati transmisne-a facut sa castigam meciul, si sa mergem in Champions League,spre finala din Manchester. Aceste amintirile si cele care m-au consolat in lunile dificile din 2005 si 2008, si fiorii de pe sira spinarii pe care i-am simtit pe 9 august 2006, chiar de ziua mea, impotriva Stelei Rosii, vor ramane mereu in “noptiera de la marginea patului inimii mele”.

Atena. Fotbalul ne-a fost dat pentru un singur motiv;ne-am dorit atat de mult,atat de puternic incat trebuia sa reusim. Desigur, realitatea a depasit cele mai frumoase vise.2 goluri impotriva lui Liverpool,la 2 ani dupa finala de la Istanbul,insemnau al saptelea Champions League.Destinul ne-a dat mai mult decat am indraznit noi sa speram.

Astazi,as vrea sa multumesc cu multa afectiune Presedintelui Berlusconi si Adriano Galliani:puterea lor si abilitatea de a transmite emotii m-au facut mai puternic si m-au impins in afara limitelor.Dar vreau sa transmit un gand bun si celor care,de la juniori si pana la toate cluburile minunate la care am jucat,m-au ajutat sa devin omul si jucatorul care sunt azi.

Iti multumesc Milan,multumesc fotbalului.Permiteti-mi sa va numesc “ai mei”,pe voi,oamenii de pe Via Turati,de la Milanello la birouri,la operatorii telefonici,muncitorilor de la depozit, fizioterapeutilor,doctorilor,bucatarilor,stadionului si vestiarului. Toti oamenii care ma vedeau duminica in maneca scurta si traiau cu speranta ca voi inscrie. Multumesc,Carlo Ancelotti,am castigat atatea cu tine,multumesc fanilor mei minunati care m-au urmarit din toata lumea cu afectiune si pasiune. Multumesc coechipierilor de azi si de ieri.

In ultimul rand,permiteti-mi sa multumesc familiei mele,mamei Marina,tatalui Giancarlo, Simone si Tommaso. Nu as fi ajuns niciodata aici fara voi.Voi imi dati putere. Dragul meu Milan, trebuie sa te parasesc pentru ca asta e viata.A sosit acest moment, si stii si tu bine acest lucru.

La revedere si multumesc tuturor,

Pippo Inzaghi”

12 thoughts on “Scrisoarea lui Pippo Inzaghi pentru AC Milan”