Schimbari la mijloc pentru AC Milan-Auxerre. Seedorf porneste titular.

AC Milan va alina o echipa hiperofensiva in meciul cu Auxerre cu nu mai putin de 5 jucatori cu profil ofensiv. Pirlo, Seedorf, Pato, Ibrahimovic si Ronaldinho. Schimbarea fata de meciul cu Cesena sta in titularizarea lui Seedorf. Allegri a ajuns la aceiasi concluzie cu Leonardo si Ancelotti. Cel putin in meciurile de Champions League, olandezul este de neinlocuit la mijlocul terenului. Gattuso nu are tehnica, Falmini este prea agresiv, Boateng este inca un boboc in fotbalul italian iar Strasser nu este inca pregatit pentru Champions League. Ca in vremurile bune, mijlocul rossonero va fi format din Pirlo, Ambrosini si Seedorf. Trio-ul de atac ramane acealasi ca in meciul cu Cesena, cu Inzaghi si Robinho pregatiti sa intre in teren in repriza a doua.

Ibrahimovic a venit la Milan pentru a-si completa palmaresul cu goluri si trofee in Europa. Cand vine vorba de Champions League, nu gasesti jucatori mai experti ca Seedorf si Inzaghi. Olandezul a castigat 4 Champions League cu 3 echipe diferite in timp ce Inzaghi este jucatorul cu cele mai multe goluri in cupele europene (68 de goluri) impreuna cu Raul. Seedorf si Ibrahimovic se cunosc bine si se inteleg foarte bine, amandoi au inceput fotbalul mare la Ajax.

Allegri are asteptari mari de la Seedorf in ceea ce priveste dinamica jocului si fluidizarea circulatiei balonului pe teren. Olandezul va trebui sa lege jocul intre atacanti si mijlocasi si va juca pe un post de mijlocas complet, cu multe sarcini defensive si ofensive, un box-to-box midfielder cum le place englezilor sa spuna. Olandezul va trebui sa fie prezent si in fata careului propriu si in fata careului advers. O arie destul de mare de acoperit, ramane de vazut daca Seedorf va rezista fizic.

Ambrosini va fi un pic mai retras si va avea predominant sarcini defensive in timp ce Pirlo va juca pe postul sau obisnuit de playmaker retras. Cei doi vor ramane in spatele avansarilor lui Seedorf pe faza de atac. Astfel, Milan va juca un 4-2-1-3 in faza de atac cu Seedorf in spatele celor 3 atacanti care vor veni in centru si vor astepta urcarile fundasilor laterali daca atacul se prelungeste.

In faza de aparare AC Milan trebuie sa se transforme intr-un 4-5-1. Allegri a cerut mult mai mult sacrificiu din partea lui Ronaldinho si Pato, care vor trebui sa se intoarca cu fundasii laterali adversi pentru a nu lasa spatii din care se pot construi faze periculoase. Cesena a inscris primul gol profitand de spatiul lasat de Ronaldinho fundasului lateral care a putut sa centreze nestingherit lui Bogdani. Desi pe locul 17 in franta, Auxerre este un adversar periculos si tinand cont de ceilalti adversari din grupa, trebuie sa obtinem 6 puncte in dubla cu francezii.

Asa vom incepe meciul Faza de atac Faza de aparare
AC Milan Auxerre AC Milan Auxerre Atac AC Milan Auxerre defence

13 thoughts on “Schimbari la mijloc pentru AC Milan-Auxerre. Seedorf porneste titular.”