Sacchi despre renasterea Milanului

Arrigo Sacchi, arhitectul Milanului din anii ’90, scrie astazi un editorial in Gazzetta dello Sport in care explica in 12 puncte renasterea Milanului. Acestea sunt:

 1. Recuperearea unor mari jucatori, care din motive diverse, in anii trecuti nu au dat un randament foarte bun. Ronaldinho care, stimulat de club, antrenor si participarea la mondiale, si-a regasit entuziasmul pentru a stimula imensul sau talent. Nesta, care a redevenit unul din primii trei aparatori la nivel mondial. Dida, care si-a recaptat increderea si a redevenit cel din anii succeselor Milanului in Champions League.
 2. Introducerea printre titulari ai catorva tineri de mare perspectiva, Thiago Silva si Borriello, care au adus prospetime, entuziasm, forta si sacrificiu.
 3. Clasa si experienta jucatorilor veterani care au vrut sa demostreze ca jocul echipei nu era dependent de Kaka.
 4. Mixul bun intre jucatori tineri si experimentati.
 5. Capacitatea clubului si antrenorului de a mentine o atmosfera pozitiva in lot, chiar daca unii jucatori de baza ai milanului din anii trecuti nu mai sunt titulari (Inzaghi).
 6. Adoptarea unui modul tactic adaptat lotului (mai intai 4-3-1-2, apoi 4-2-4 si acum 4-2-1-3).
 7. O mai mare coeziune si autostima a lotului.
 8. Achizitia lui Beckham a imbunatatit mult optiunile tactice la mijlocul terenului.
 9. Rossoneri si-au imbunatatit mult ritmul si viteza de joc.
 10. Tehnica a fost intotdeauna un punct forte al echipei, dar acum Milan poate sa inscrie bazandu-se pe caracteristicile individuale ale jucatorilor (Ronladinho, Pato, Seedorf, Pirlo), prin forta fizica a lui Borriello sau prin manevre prelungite de atac.
 11. Jocul de posesie al rossonerilor era lipsit de viteza si ca rezultat direct miscarea fara minge era minima. Acum nu mai este cazul.
 12. Toata lumea ajuta in faza defensiva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.