Ruleta antrenorilor

In ultimele zile se tot vorbea de o ultima tentativa a adminstratorului delegat Adriano Galliani de a-i impaca pe Berlusconi si Leonardo si a-l convinge astfel pe antrenorul brazilian sa ramana cel putin inca un an la AC Milan. Se pare ca incercarea unchiului Fester a dat gres, cum era si de asteptat daca te gandesti la personalitatile celor doua personaje. Don Silvio a cedat in fata lui Galliani in foarte putine ocazii in timp ce Leonardo este printre putinii antrenori care au replicat dur la declaratiile scapate prin presa de presedinte. In concluzie, posibilitatea ca Leonardo sa ramana pe banca este foarte mica, spre 0 chiar.

Berlusconi, refuzand impacarea cu Leo, se gandeste la numele noului antrenor. Toata suflarea milanista este constienta de faptul ca decizia este numai a lui si ca fara un nume de la don, Galliani nu va misca un deget pentru a convinge pe cineva. Dupa declaratiile lui Lippi care spunea ca “Eu la Milan? Berlusconi nu ma vrea pe mine… Are alte tinte”  se pare ca pe lista presedintelui au ramas Filippo Galli, Massimiliano Allegri si Marco Van Basten.

Fillipo Galli este alegerea cea mai cuminte, antrenorul de la tineret neavand pretentii la un buget de transferuri decent sau un salariu mare, lucruri care il pun in capul listei lui Berlusconi. Este evident faptul ca AC Milan nu va investi nici anul aceste sume acceptabile in perioada de mercato si un antrenor care stie foarte bine jucatorii de la Primavera ar putea acoperi gaurile din echipa cu cativa tineri de perspectiva, in speranta descoperirii unui nou Maldini sau Baresi.

Massimiliano Allegri este si el un antrenor tanar care a facut minuni cu o echipa slab cotata, reusind in sezonul 2008-2009 un surprinzator loc 9 cu Cagliari. Mai important decat locul in clasament, este jocul axat pe atac aratat de echipele antrenate de Allegri, unul pe placul presedintelui. Totusi, Allegri este un anternor care nu cunoaste mediul rossonero si un intra in categoria “Milanul revine milanistilor“. Nu a fost jucator al rossonerilor in trecut si nu are nici o legatura cu clubul, puncte slabe peste care presedintele trece foarte greu.

Marco van Basten face parte din cercul restrans de jucatori adorati de Berlusconi. Impreuna cu Maldini, Baresi si Shevchenko, olandezul ocupa un loc special in inima presedintelui. Atunci cand Van Basten s-a certat cu Sacchi, Berlusconi a concediat antrenorul. Nu uitati ca Sacchi era deja o legenda cu doua Cupe ale Campionilor in buzunar si o creatie care a schimbat fata fotbalului european. Venirea lui Marco Van Basten la AC Milan este o chestiune de inima. Ca afacerea sa aiba succes, ambii protagonisti vor trebui sa lase ratiunea la o parte si sa gandeasca cu inima. Berlusconi va trebui sa bage un pic mai mult mana in buzunar pentru a-i oferii antrenorului olandez macar o parte din banii necesarii pentru transferuri in timp ce Van Basten va trebui sa isi reduca pretentiile salariale si sa cedeze din cand in cand indicatiilor pretioase venite de la il capo di tutti i capi.

Deocamdata, suporterii stau cu Leonardo si mai toti rossoneri il vor cel putin inca un an la AC Milan. Totusi, perspectiva de a-l vedea pe Van Basten, cel mai bun jucator rossonero din toate timpurile pe banca tehnica este o imagine care incanta orice fan AC Milan.

11 thoughts on “Ruleta antrenorilor”