Ronaldinho-AC Milan. Sfarsit de poveste.

AC Milan – Ajax era un meci fara miza. Dar sa fi luat la suturi 90 de minute pe teren propriu, sa te califici cu doar 8 puncte si cu Real Madrid pe primul loc cu punctaj dublu este destul de suparator. Allegri a decis sa testeze cativa jucatori si a obtinut multe raspunsuri de la acest meci. Foarte bine Amelia, bine Yepes si Bonera, foarte prost Ronaldinho. Portarul a salvat rezultatul in cel putin doua ocazii in timp ce brazilianul, omul care trebuia sa care echipa spre victorie a esuat lamentabil. Nu degeaba a fost fluierat de public.

Incepem cu circumstantele atenuante: Ronaldinho a fost jucat 60 de minute varf impins, rol care nu i se potiveste. Dar nici Allegri nu putea sa il puna altundeva in conditiile in care Ibrahimovic trebuia odihnit si celalat varf disponibil era Robinho. Dintosul nu s-a descurcat deloc in acest rol dar nici nu s-a chinuit prea tare. Faceti o comparatie intre cat alearga Ronaldinho si cat alearga Ibrahimovic intr-un meci. Diferentele de distanta si mai ales de atitudine sunt colosale. Dupa meciul cu Genoa, Ibrahimovic vomita din cauza efortului la sfarsit de meci. Aseara, brazilianul parea destul de odihnit.

Echipa nu a avut motivatie si nici asta nu l-a ajutat. Dar nici brazilianul nu s-a ajutat singur. Foarte putina miscare in teren, nu a cautat deloc culoare si a fost mai tot timpul al doilea la minge.

Sunt bucuros ca am jucat tot meciul. Vreau sa ajut mult echipa. Eu sunt linistit, voi ramane la Milan si sunt convins ca voi face lucruri bune. Ii respect foarte mult pe colegii mei de echipa care traiesc un moment foarte bun. Echipa castiga si eu nu am nimic de spus.

Zero goluri, zero assist si foarte putina intensitate, lucrul cel mai important pentru Allegri. Brazilianul a alergat 8,7 kilometri, a pasat de 40 de ori din care 29 de pase au ajuns la destinatie. Ca o comparatie, Boateng, intrat in minutul 30 in locul lui Flamini a alergat 8,2 kilometri. Yepes, fundas central, a alergat 10.3 kilometri. Bonera, 11.3 kilomteri, Seedorf 10.6 kilometri.

Statistici

Statistici RonaldinhoStatistici YepesStatistici Boateng

Poate ca daca ar fi jucat langa Ibrahimovic de la inceputul meciului, Ronnie ar fi dat alt randament. Desi ma indoiesc ca ar fi alergat mai mult sau ar fi aratat alta intensitate in joc, cu Ibrahimovic in teren jocul lui Dinho s-a schimbat. Mutat in stanga si cu echipa asezata in 4-3-3, Dinho a inceput sa fie mai prezent in joc si a dat cateva pase bune pentru suedez. Dar in acest modul echipa este foarte dezechilibrata si Allegri nu poate juca asa doar de dragul brazilianului, mai ales ca acesta nu participa absolut deloc la faza defensiva.

Probabil ca povestea lui Dinho la AC Milan a luat sfarsit si meciul cu Ajax a fost printre ultimele in tricoul rossonero. Daca brazilianul isi gaseste echipa in iarna, cu siguranta AC Milan nu se va impotrivi unui transfer.

Sursa foto: zimbo.com

Statistici: uefa.com

46 thoughts on “Ronaldinho-AC Milan. Sfarsit de poveste.”