Ronaldinho – AC Milan final de poveste? Din vina cui?

Ii plac samba si femeile. Al naibii sa fie el! Sa dea cu piatra cui nu-i plac! Si mie imi plac. Unele. Este un porc. Un gras. Un nemotivat. Sa-l dam. Sa-l vindem. Al naibii de dintos!!! Bidonul de aur sa scrie pe el!!! Sau doar de aur ca doar se vede de la o posta ca este un bidon!!! Este trecut! Da, trecut! Fata de tinereii precum Seedorf, Pirlo si Pippo care-s toti in their prime.

I s-a dat sansa vietii. Sa dovedeasca ce avea de dovedit intr-un meci fara miza cu Ajax si nu a facut nimic domne. Nimic! ZERO! Toata echipa a stralucit. Pasele au curs lant, dar cumva ceva nu a mers ca pentru ca era Dinho in teren. Asta a fost blestemul. Da, pur si simplu echipa nu joaca bine cand este Dinho in teren. In rest, AC Milan face senzatie.

Mai uit pe statististicile si pe notele date de voi. Meciul Real – AC Milan. Nota pentru Dinho 4,88. Pentru Ibra 4,75, pentru Seedorf un onorabil 3,63, Pirlo ceva mai bine cu 4,79, iar Pato 4,75. Deci voi spuneti ca in acel meci Dinho a fost mai bun decat toti astia. Merg mai departe. Returul cu Real. Dinho ia un rusinos 5,71. Dar stai! Ce sa vezi? Rusine si mai mare la Pato si la Seedorf. Auxerre – AC Milan. Note: Dinho, 7,38. Seedorf, 6,17. Ibra, 7,88 dar nu vreau sa-l iau pe Ibra in calcul din motive lesne de inteles. Din toate meciurile jucate de Milan in acest sezon, Ronaldinho a iesit de 2 ori cel mai prost jucator. Seedorf de 6 ori. In doua meciuri a fost cel mai bun om de pe teren.

Concluziile ar baga in paduri de semne de intrebare pe oricine. Pai stati putin! Ori joaca ori nu joaca? Cine da notele? Cine critica? Eu din cate inteleg, cand intra pe teren, atat cat este lasat sa intre, nu este chiar asa de rau. Dar daca ar fi lasat sa joace mai mult si in locul potrivit, ce s-ar intampla? Eu zic ca rau nu are cum sa iasa.

Este recunoscut faptul ca in decisivul, istoricul meci cu Ajax,  rolul nu i s-a potrivit. Pai si ce? Asta este scuza? Daca e bun, este bun si gata. Poate sa fie si portar si zugrav si bucatareasa si sa dea gol. Ce are de a face una cu alta?

Revenind totusi. Deci, Dinho nici nu joaca tot timpul, atunci cand joaca nu este pus intr-un loc care sa i se potriveasca sau cand joaca mai mult de zece minute o face in partide fara miza. Si cumva nu face performanta, dar totusi ia note bunicele, nemotivat asa cum este.  Ca sa vezi! Un jucator genial, care a castigat cam tot ce se putea castiga, nu este motivat de roluri secundare sau de roluri proaste. Asa ceva este de necrezut!

Mie mi se pare a infrangere personala pentru AC Milan sa aiba o mina de aur si sa nu stie s-o foloseasca. Ce fac toti managerii aia de acolo? Cum poti sa ai un astfel de jucator in teren si sa renunti la el? Cum pot sa-l fluiere fanii? Intr-o echipa de salahori, ca asta se doreste, nu mai ai timp de stimulat genii? Pai si Banel alearga mult, este daruit. Nu-l duce capul. Poate vine la Milan ca vad ca se tine mult seama de cati kilometri baga fiecare jucator. Daca si vomita la finalul meciului, al nostru este.

Eu nu am vazut nimic facut de aceasta echipa pentru a-l face de Dinho sa joace. Atunci cand o face si o face bine, multi spun ca gaseste unghiuri, da pase, vede situatii pe care doar el le poate sesiza. Intr-o echipa ca Milan care joaca cu alte echipe, bune si foarte bune, jucatorii geniali sunt cei care aduc victoriile, nu muncitorii. Jucatorii care stiu trucurile altor jucatori de talia lor pot sa mearga mai departe, nu cei care alearga zeci de kilometri. Mai are si Milan ceva jucatori geniali, dar dintre toti mie cel mai usor de recuperat mi se pare Dinho. Tot el mi se pare ca este cel care merita efortul.

Din pacate, Allegri este la randul sau un om muncitor, care vrea o echipa muncitoare, iar Dinho nu a fost niciodata un muncitor, este spectacol, iar show-urile nu se fac nici de pe banca de rezerve, nici in meciurile fara miza.  Macar atat sa inteleaga si AC Milan.

31 thoughts on “Ronaldinho – AC Milan final de poveste? Din vina cui?”