Roma – AC Milan. Dueluri

Meciurile mari, cum este Roma – AC Milan, se decid in detalii. Un dribling, o pasa de geniu sau o neatentie defensiva poate aduce victoria. Meciul de sambata seara ne rezerva cateva dueluri intre jucatori de mare clasa. De Rossi vs Pirlo sau Luca Toni vs Nesta sunt cateva dintre infruntarile ce vor decide soarta meciului.

Luca Toni vs. Alessandro Nesta. Doi veterani ai fotbalului mare. Toni este clasicul turn din atacul echipei, jucatorul care reuseste sa tina mingea si sa deschida culoare pentru coechipieri. Fizicul impunator, abilitatea de a proteja mingea si lovitura de cap il fac un adversar greu de marcat pentru orice aparator. Totusi, daca e vreun aparator care ii poate face fata lui Toni, chiar si la turatie maxima, acesta este cu siguranta Nesta. Cel mai bun aparator din Italia la ora actuala, Nesta, ca si Toni, a renascut dupa un an in care a jucat doar cateva minute. Lippi a ajuns sa implore o intoarcere a aparatorului in lotul pentru mondiale, si asta spune multe.

De Rossi vs. Pirlo. Esta cu siguranta cel mai interesant duel la serii. Colegii de la nationala se vor infrunta pe teren pentru a castiga suprematia la mijloc. Cei doi formeaza impreuna un cuplu de vis la mijlocul terenului pentru squadra azzura. Pirlo vine cu viziune, pasa filtranta si organizare in timp ce De Rossi, desi foarte elegant in joc si cu o tehnica generala buna, aduce efort, tackling si inversunare.Este un Gattuso mult mai tehnic. Efortul lui De Rossi si abilitatea lui Pirlo de a deschide jocul sunt esentiale pentru succesul Romei sau Milanului. Cred ca cine va castiga acest duel va putea sa isi duca echipa catre victorie.

Cassetti + Taddei vs. Ronaldinho. Ranieri si-a pregatit toata saptamana flancul drept al apararii pentru intalnirea cu geniul brazilian. Cassetti si Taddei au uitat complent de atac si s-au concentrat pe jocul defensiv menit sa il opreasca pe Ronaldinho. Brazilianul este in mare forma si desi Dunga nu pare ca vrea sa il duca la mondiale, acesta inca spera intr-o convocare in ultimul minut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.