Robinho, titular incontestabil

Imediat dupa ce a inscris, Robinho a sarbatorit impreuna cu Ronaldinho, omul caruia i-a luat locul. Cine stie, poate se simte un pic vinovat pentru cele 6 meciuri consecutive ca rezerva ale lui Dinho. Venit de la Manchester City pentru 18 milioane de euro si privit initial ca o rezerva pentru Dinho sau Pato, Robinho a devenit incet incet titular incontestabil in trupa lui Allegri. Daniele Tognaccini, preparatorul atletic al rossonerilor declara:

Cand a venit la AC Milan avea o conditie fizica precara asa ca am lucrat foarte mult pe 3 directii: forta, rezistenta si viteza. Am incercat sa profitam de faptul ca in primele etape Robinho nu a jucat foarte mult si l-am pregatit foarte bine. Dupa aceea, minutele jucate si-au facut efectul. Este un jucator care se pune la dispozitia echipei. Lucreaza foarte mult la antrenamente si asta se vede. Principala sa arma este agilitatea, un talent natural. In cantonamentul de iarna din Dubai vom incerca sa lucram mai mult pe explozie.

Intre primele meciuri in tricoul rossonero si cel de la Genoa este o diferenta enorma. Brazilianul alearga, dribleaza si inscrie. Se simte excelent cu Ibrahimovic in fata si joaca pe tot terenul in spatele suedezului. Relatiile de joc intre cei doi nu sunt inca perfecte dar progresele se vad meci de meci. Exceptand marea ocazie a lui Seedorf din repriza a doua, toate actiunile rossonerilor in meciul cu Sampdoria au trecut pe la Robinho. Gazzetta dello Sport i-a acordat nota 7,5 si titlul de omul meciului.

Ce minune! Din omul dependent de dribling a devenit atacantul perfect in fotbalul conteporan. Face pressing, se misca excelent in teren si inscrie.

Alexandre Pato si mai ales Ronaldinho vor avea mult de tras la antrenamente pentru un loc de titular in dauna lui Robinho.

23 thoughts on “Robinho, titular incontestabil”