Reincepem cu Palermo

Sambata campioana Italiei AC Milan joaca cu Palermo. Suna ciudat, dar este un meci in care locul 15 joaca impotriva locul 4 in Serie A. Si da, noi sunt pe locul 15. Si daca clasamentul si numeroasele accidentari nu erau de ajuns, jucam si impotriva echipei care mai tot timpul a reusit sa ne puna mari probleme. Anul trecut, multumita cupei Italiei am jucat de 4 ori impotriva adversarilor de sambata si am reusit sa adunam doar 4 puncte. Nici un punct obtinut in deplasare in timp ce acasa am reusit o victorie in campionat si un egal in cupa.

Totusi, victoria de acasa cu 3-1 a insemnat un punct de cotitura cu multe evenimente ce aveau sa influenteze decisiv intreg sezonul. Allegri este la primele meciuri cu un mijloc format numai din jucatori defensivi si victoria il convinge ca asta este calea de urmat pentru tot anul. Decizie corecta, Milan castiga campionatul la pas si obtine 12 puncte din intalnirile directe cu locurile 2 si 3. Ronaldinho este pentru a doua oara consecutiv rezerva, Seedorf inlocuindu-l pe brazilian in spatele varfurilor. Pato inscrie dar sufera o noua accidentare musculara si este inlocuit de Inzaghi care se va accidenta pentru tot sezonul atunci cand obtine penalty-ul care urca scorul la 2-1, trimitand Milanul pe locul 1 si in final spre titlu.

Desi accidentarea lui Inzaghi sau tinerea lui Dinho pe banca (fapt ce va duce in cele din urma la cedarea talentatului brazilian in ianuarie) sunt lucruri care au cantarit destul de mult in evolutia echipei de-alungul sezonului, cel mai important lucru din acel meci este definitivarea schimbarii modulului tactic. Scriam atunci ca “Modulul cu 3 mijlocasi defensivi functioneaza. Boateng, Flamini si Ambrosini joaca excelent si fac o munca defensiva ce nu permite adversarului sa puna in pericol poarta aparata de Abbiati. Cei trei ii permit lui Seedorf sa varieze pe toata linia de trei sferturi si olandezul face un meci excelent conducand mai toate atacurile rossonerilor.” Allegri gasise sistemul potrivit pentru jucatorii din lot si echipa arata in sfarsit echilibrata.

Tinand cont de situatia echipei, pozitia din clasament, pauza competitionala si revenirile unor jucatori importanti precum Robinho, Abate, Ambrosini sau Mexes, ne putem astepta la un nou meci al carui rezultat va cantari destul de mult in sezonul actual. Revenirea brazilianului este esentiala, capacitatea de efort, tehnica si dinamicitatea numarului 70 sunt ingrediente de care avem mare nevoie. Am mai scris, 3 puncte sunt esentiale si orice alt rezultat in afara victoriei ne va ingreuna foarte mult drumul catre al doilea titlu consecutiv. Allegri a avut si are in continuare destul timp pentru a-si motiva oameni. Jucatorii trebuie sa inteleaga ca joaca in tricoul Milanului si ca locul 15 este innacceptabil.

26 thoughts on “Reincepem cu Palermo”