Problemele Milanului inainte de Auxerre

Miecuri AC Milan joaca cu Auxerre in prima etapa din grupele Champions League. Dupa infrangerea de la Cesena, meciul impotriva francezilor se anunta extrem de dificil. Probabil ca Auxerra va lua meciul de sambata si il va rasuci pe toate partile pentru a profita de punctele slabe ale rossonerilor miecuri.

Atacul are un potential enorm dar deocamdata are nevoie de timp si de multe sesiuni de antrenamente. Ibrahimovic nu stie jocul echipei si se Pato si Ronaldinho au fost de multe ori surprinsi pe picior gresit de solutiile suedezului. Cei doi brazilieni sunt obisnuiti cu jocul oarecum previzibil al lui Borriello si le va lua timp pana il vor cunoaste pe Zlatan. Robinho are nevoie de timp pentru a se obisnui cu Serie A. Deocamdata pare prea fragil pentru Italia dar are tot timpul sa se puna la punct.

Mijlocul are nevoie de oameni noi. Cu tot respectul pentru Gattuso, meciul de la Cesena a reconfirmat ceea ce stim cu totii. Gennaro nu mai este jucatorul de altadata. In nici un caz nu ne mai permitem un jucator de profil exclusiv defensiv, un bun mijlocas pe faza de aparare dar un dezastru pe faza de atac. A venit timpul sa accepte rolul de rezerva.

Allegri trebuie sa renunte la Gattuso si sa gaseasca echilibrul la mijloc prin introducerea lui Seedorf, Boateng sau Flamini. Seedorf are tot ce ii trebuie pe faza de atac, dar cu Clarence nu stii niciodata daca are chef sa si alerge. Flamini este un bun mijlocas ofensiv, cu o tehnica superioara lui Gattuso dar tot timpul traiesti cu impresia ca va lua rosu la urmatorul tackling. Boateng este deocamdata o necunoscuta si ramane de vazut cum si daca va fi folosit.

Seedorf l-a putea inlocui chiar pe Pirlo, italianul terminand benzina la Cesena dupa doar 20 de minute si parand a avea nevoie de 2-3 zile de odihna. Allegri ar putea incerca un mijloc cu Boateng, Ambrosini si Seedorf.

Apararea a dat semnale ingrijoratoare si se confirma pentru a mia oara ca Nesta sau Thiago Silva nu au inlocuitori pe masura. Si lipsa lui Nesta se vede. Sokratis a gresit mult si pare ca deja si-a pierdut locul de prima rezerva pentru postul de aparator central in favoarea lui Bonera si Yepes. Apropo de Bonera, este clar faptul ca Daniele nu este in nici un caz un aparator care sa dea randament in pozitie laterala si trecerea lui Sokratis ca fundas dreapta ar fi o solutie. Bineinteles, mai intai rezerva pentru ca se pare ca Abate este noul titular pe banda dreapta.

Amelia ar putea primi o sansa neasteptata din partea lui Allegri pentru meciul cu Auxerre. Abbiati nu a facut un meci extraordinar si cum cei doi portari sunt de valoare apropiata si luand in considerare evolutia excelenta a noului venit in amicale, este posibil sa vedem o fata noua in poarta pentru meciul de miercuri.

Avem un lot destul de bun si se pare ca solutii exista pentru orice post. Allegri trebuie sa fie un pic mai curajos in alegerea primului 11.

8 thoughts on “Problemele Milanului inainte de Auxerre”