Primele declaratii ale noului antrenor Massimiliano Allegri

Massimiliano Allegri a sustinut astazi prima conferinta de presa ca antrenor al rossonerilor. Iata ce a declarat noul anternor AC Milan:

Primul antrenament.

Am fost primit foarte bine, jucatorii au aratat o mare disponibilitate in a lucra cu mine. Avem un raport care se bazeaza pe respect si acesta este un lucru fundamental pentru a putea lucra bine si in liniste.

Ronaldinho

Calitatile tehnice ale lui Dinho sunt indiscutabile, este un jucator de superclasa. Dar in fotbal conteaza foarte mult integrarea jucatorului in echipa. Grupul pune in evidenta calitatile individuale ale jucatorilor.

De abia ce a ajuns in Italia dupa un drum foarte lung si am avut putine momente in care sa putem vorbi. I-am spus ca este un jucator foarte important si ca am asteptari mari de la el.

Toti jucatorii de superclasa trebuie sa aiba o conditie fizica foarte buna. Pentru a putea castiga trofee conteaza atat calitatea jucatorilot cat si conditia lor fizica.

Eu cred ca Dinho poate juca la fel de bine si in pozitie laterala si in centru. Este un jucator care poate da foarte mult echipei si care poate face diferenta pe teren foarte usor. Trebuie sa fie ajutat de echipa si la randul sau sa ajute echipa.

Pato

Pato are un potential enorm dar are nevoie sa mai creasca. Este un jucator de doar 20 de ani si este in plin proces de maturizare, atat fizic cat si psihilogic. Fotbalistic vorbind, este deja un fenomen.

Huntelaar si Gattuso

In acest moment sunt jucatori ai Milanului si sper sa ramana aici. Evident ca nu ma voi opune si le voi respecta decizia in cazul in care oricare dintre ei doi va dori sa plece.

Transferuri

Jucatorii pe care ii am la dispozitie in acest moment sunt foarte buni. Daca va pleca cineva, clubul il va inlocui in mod adecvat. Lotul actual mai are inca multe de spus in ciuda faptului ca multi jucatori sunt trecuti de 30 de ani. Avem si multi tineri si cred ca avem toate posibilitatile sa facem un sezon bun.

Berlusconi

Imi place mult ca se implica. Dar este evident ca echipa, tactica si jocul in sine vor fi ale mele. Eu sunt antrenorul. Modul cu 2 varfuri? Nu m-a surprins cu nimic, la Cagliari jucam la fel. Daca exista disponibilitate din partea jucatorilor este un modul care poate fi folosit. Important este echilibrul de la mijlocul terenului. Trebuie sa fin concreti. Ceea ce conteaza este rezultatul si vreau sa va asigur ca nu vom sta sa privim cum adversarii nostrii castiga.

4 thoughts on “Primele declaratii ale noului antrenor Massimiliano Allegri”