Pleaca sau nu Allegri? Cine vine in locul sau?

La Milan se dau lupte interne grele in ceea ce priveste postul de antrenor pentru urmatorul sezon. Pe de o parte sta Galliani care este de partea lui Allegri in timp ce in partea celalata a baricadei sta Berlusconi care ar dori o schimbare. Care sunt argumentele celor 2 parti?

Pro Allegri.

  • Titlul castigat inca de la primul sezon. Allegri a castigat la pas primul sau campionat in Serie A.
  • In 3 ani a obtinut mai multe puncte cumulate decat orice alta echipa din Serie A.
  • Locul 3 intrun an in care au plecat 11 jucatori, printre care Ibrahimovic sau Thiago Silva. Locul 3 obtinut in ultima etapa din acest sezon poate fi considerat un adevarat miracol daca luam in considerare inceputul dezastruos de sezon.
  • Reintinerirea echipei si explozia unor jucatori precum De Sciglio si El Sharaawy.
  • Are sustinerea majoritatii jucatorilor.

Contra Allegri.

  • Eliminarile din Champions League in 2012 si 2013. In 2013, Allegri la riscat pe Thiago Silva in campionat si a ramas fara el tot restul sezonului, lucru ce a contribuit decisiv la eliminarea din Champions si pierderea titlului.
  • Pierderea titlului in 2012. Berlusconi a declarat ca “E numai vina noastra, titlul lam pierdut noi.” Principalul vinovat: Allegri.
  • Filozofia lui Berlusconi este “Vincendo e convincendo” (Invingem si convingem). De castigat, Allegri a mai castigat cete ceva dar Milanul lui Allegri nu l-a convins niciodata pe Berlusconi.
  • Opinii tactice diferite. Berlusconi a vrut intotdeauna sa joace cu minim 2, preferabil 3 atacanti pe teren. De abia anul acesta Milan joaca 4-3-3, cu 3 atacanti in teren. Si Berlusconi declara ca el a facut aceasta schimbare.
  • Tinerea lui El Sharaawy pe banca in ultimele etape.

Sa fim sinceri, Milan este creatia lui Berlusconi si oricat s-ar opune Galliani, atunci cand Silvio a dorit o schimbare, aceasta sa produs indiferent de calibrul antrenorului. Si daca Berlusconi nu sa impiedicat de antrenori precum Sacchi, Cappello, sigur Allegri nu ii va pune mari probleme. Mai ales ca Max are deja o oferta interesanta de la Roma pe care se gandeste serios sa o accepte.

Care sunt posibilii inlocuitori?

Numele vechiculate in presa sunt multe dar doar cativa au sanse reale sa ia locul lui Allegri. In primul rand Seedorf, favoritul lui Berlusconi. Nu sunt multe argumente in favoarea olandezului in afara de faptul ca a fost un extraordinar jucator de fotbal si un mare campion. Cu singuranta are spiritul de invingator atat de cautat de Berlusconi. Al doilea nume este Van Basten. La fel ca Seedorf, a fost un mare campion ca jucator dar ca antrenor nu are mari performante.

Pe langa schimbarea antrenorului, Berlusconi doreste si o reorganizare a conducerii Milanului. Se pare ca se negociaza aducerea lui Paolo Maldini ca om de mercato si ca director sportiv in timp ce Barbara Berlusconi va avea mai multe responsabilitati. Nu stim daca cei doi se vor intersecta ca atriburtii cu Galliani. Revolutia, daca va incepe, va incepe cu plecarea lui Allegri.

[poll id=”51″]

192 thoughts on “Pleaca sau nu Allegri? Cine vine in locul sau?”