Pato, jucator de un gol pe meci

Alexandre Pato este de departe cel mai eficient atacant al Milanului. Gazzetta dello Sport scrie ca media sa de goluri / meci este una de extraterestru si italienii au dreptate. Cifrele vorbesc de la sine, Pato inscrie un gol la fiecare 96 de minute. Ceilalti atacanti din lotul lui Allegri sunt departe: Robinho inscrie odata la 161 de minute, Zlatan odata la 162 de minute in timp ce lui Cassano ii sunt necesare 203 minute pentru un gol.

Alexandre Pato Zlatan Ibrahimovic Robinho Antonio Cassano*
Titular 11 24 18 11
Minute jucate 973 2104 1611 1016
Minute pe banca 566 58
464 424
Goluri 10 13 10 5
1 gol la 97 de minute 1 gol la 162 minute 1 gol la 161 minute 1 gol la 203 minute
*Pentru Antonio Cassano s-au luat in considerare si partidele disputate cu Sampdoria

Golul de la Chievo a schimbat ceva in atitudinea jucatorului. Felul in care a sarbatorit a aratat toata furia adunata in ultimul an, perioada in care a lipsit mai mult de 7 luni din cauza accidentarilor. In sfarsit, inimioarele si pistolasele au disparut. In sfarsit am vazut un gol a la Pato: viteza, dribling si finalizare. A facut exact ce se asteapta de la el: a luat mingea la 25 de metri si a rezolvat meciul.

Poate ca cele 3 partide din postura de rezerva i-au facut bine. Allegri ii reprosa atitudinea relaxata in timpul antrenamentelor si lipsa sacrificiului in timpul meciului. Dovada faptului ca Pato vrea sa isi redobandeasca tricolul de titular sta in faptul ca ieri s-a prezentat la antrenamente desi echipa a avut doua zile libere dupa meciul cu Chievo. Brazilianul a efectuat un antrenament personalizat de o ora si jumatate. Tot programul (sala, antrenament fizic si joc cu mingea) a fost planificat special pentru structura sa fizica in urma indicatiilor doctorului Garrett, specialistul american care l-a consulatat in decembrie.

33 thoughts on “Pato, jucator de un gol pe meci”