Pastore, Hamsik, Ganso si Lamela. Lista scurta de mijlocasi pentru Milanul de anul viitor.

Silvio Berlusconi, Masimilliano Allegri si Adriano Galliani au cinat impreuna ieri la resedinta presedintelui de la Arcore. S-au discutat performantele echipei in acest sezon dar mai ales transferurile pentru sezonul urmator. Allegri a cerut o echipa mai putin numeroasa si se pare ca Milan va ramane cu 25 de jucatori la prima echipa fata de 32, cat au fost anul acesta. Prioritatile sunt destul de clare: dupa ce defensiva a fost pusa la punct odata cu achizitiile lui Taiwo si Mexes si cum atacul nu pare a avea nevoie de intariri, se pare ca mijlocul este compartimentul care va suferi cele mai mari modificari.

Lista scurta de mijlocasi este formata din Pastore, Hamsik, Ganso si Lamela. Primul este preferatul presedintelui, care vede in el urmasul lui Kaka in timp ce Hamsik este preferatul lui Allegri (antrenorul italian nu s-ar supara sa ii aiba pe amandoi in echipa). Amandoi ar fi lovituri fotbalistice si mediatice excelente. Venirea lui Pastore ar deschide multe posibilitati tactice, argentinianul este un trequartista innascut si asta ar permite trecerea lui Boateng in linia de mijloc, in timp ce Hamsik ar garanta suport de la mijlocul terenului atat in faza defensiva dar mai ales in cea ofensiva.

Spre deosebire de Pastore si Hamsik, care sunt jucatori deja consacrati, Ganso si Lamela sunt pariurile sudamericane care prezinta cele mai mari riscuri. Brazilianul este de foarte mult timp in vizorul rossonerilor dar accidentarea grava suferita, pretul exagerat cerut de Santos si faptul ca este extracomunitar il dezavantajeaza. De asemenea, brazilianul nu pare a avea viteza pentru jocul european. Erik Lamela este preferatul lui Ariedo Braida, care vede in el un adevarat viitor fenomen al fotbalului mondial. Argentinanul are doar 19 ani, poate juca la fel de bine trequartista, extrem sau al doilea varf si se pare ca in curand va obtine pasaportul spaniol, devenind astfel jucator comunitar.

Urmeaza o vara agitata pe piata transferurilor dar un lucru este sigur: Obiectivul pentru anul viitor este Champions League si AC Milan va fi unul dintre actorii principali pe piata de transferuri.

35 thoughts on “Pastore, Hamsik, Ganso si Lamela. Lista scurta de mijlocasi pentru Milanul de anul viitor.”