Paolo Maldini

Sa fim sinceri, de la retragerea lui “il capitano” Paolo Maldini si a lui Alessandro Costacurta, Milan nu prea a mai castigat nimic! Oare de ce ? El era singurul care putea tinea moralul ridicat si vestiarul in frau ? Sincer, Milan are nevoie de un nou numar 3, nu de Sokratis, Yepes etc.. Vrem un nou produs 100% RossoNerro care sa fie dedicat 110% clubului. Sa intre pe teren cu gandul la victorie, cu gandul la suporterii infocati ai Milanului, un jucator care sa pretuiasca jocul nu banii…

Paolo Maldini este un jucator ce a evoluat toata viata pe postul de fundas lateral sau central. Alaturi de Cafu, au creeat istorie in Champions League. El a jucat pe intraga cariera la AC Milan, fiind promovat la prima echipa la varsta de 17 ani unde a jucat alaturi de tatal sau (fost selectioner al Italiei) Cesare Maldini.

Debutul in serie A s-a petrecut in anul 1985 avand pana in 2004 nenumarate succese: Castigand de sapte ori Serie A si de cinci ori UEFA Champions League.

A fost recunoscut ca cel mai bun fundas din lume (alaturi de Fabio Cannavaro) pentru calitatile lui tactice, pshice si temperamentale.

Legenda RossoNerro s-a retras la varsta de 41 de ani dupa 24 de sezoane incredibile pentru echipa Diavolilor Rosi din Milano.

Il Capitano a detinut recordul de selectii la echipa nationala pana in iunie 2009 fiind depasit de “rivalul” sau de la Juventus/Real Madrid C.F. Fabio Cannavaro. A jucat 126 de partide in care a inscris 7 goluri.

Prin aprilie 2010, avand grave probleme in defensiva, gruparea RossoNerro, i-au propus fostei glori milaneze, Paolo Maldini sa revina pana la sfarsitul sezonului (Pe atunci Milanul era antrenata de Leonardo). O revenire mai mult pentru vestiar, pentru ai motiva pe jucatori. Pe atunci milanul era pe locul 3 la 7 partide de finele sezonului. El a refuzat, spunand: “Am 42 de ani, am lipsit 10 luni de la antrenamente. Nu vreau sa imi stric imaginea cu niste prestati slabe!” … ┬áCu mult respect pentru Paolo Maldini, jos palaria.

 

19 thoughts on “Paolo Maldini”