O privire asupra echipei si a transferurilor necesare

Cu totii asteptam marea lovitura rossonera pe piata transferurilor, lovitura posibila doar in ultimele saptamani de mercato cand se presupune ca jucatorii ce trebuie cedati sunt pusi la reduceri. Strategia lui Galliani este coforma cu principiul de mai sus: asteptam reducerile pentru un jucator care fa permite saltul de calitate echipei sau pornim in sezonul urmator cu lotul actual. Administratorul rossonerilor spune ca suntem competitivi dar mai toti suporterii acuza lispa unui aparator lateral, a cel putin unui mijlocas si a unui atacant de clasa.

La capitolul aparare, analizand obiectiv, nu stam atat de rau. Yepes si Amelia sunt rezerve bune iar Sokratis este o investie buna, desi foarte scumpa tinanad cont ca a trebuit sa renuntam la 50% din drepturile lui Oduamdi, Strasser si Zigoni, jucatori foarte tineri si foarte talentati. Daca va fi nevoie, Yepes este capabil sa suplineasca lipsa lui Thiago Silva sau Nesta. Daca ne loveste ghinionul si ambii aparatori centrali titulari se vor accidenta o perioada lunga de timp cuplul Bonera – Yepes va trebui sa se intrebuinteze serios si numai un miracol ne va mentine in lupta pentru podium. Aparatorii laterali sunt si ei decenti, Antonini si Sokratis avand potentialul necesar pentru a face un sezon bun. In cazul unor accidentari inlocuitorii vor fi alesi dintre Jankulovski, Oddo, Zambrotta si Kaladze. In afara de Zambrotta care din cand in cand mai face un meci decent, toti te fac sa devii deodata religios cand sunt pe teren. Pentru ca doar Dumenezu mai poate salva Milanul atunci. Sper sa ma insel dar asta se intampla foarte rar.

Concluzie: Ne mai lipseste un aparator lateral rezerva, dar pana la urma merge si asa. 4 jucatori pentru 2 locuri de rezerva sunt cam multi.

Gattuso, Ambrosini, Seedorf, Flamini, Pirlo si Strasser sunt toti mijlocasii de care dispunem in momentul de fata. Doi oameni de creatie si 4 mijlocasi defensivi. Din pacate, Gattuso nu mai este cel de altadata si cu parare de rau cred ca trebuie inlocuit. Seedorf poate juca excelent cand este motivat dar cu 4 Champions League in buzunar parca motivatia vine mai greu. Aici ar trebui sa intervina Allegri si sa incerce cumva revitalizarea celor 2 jucatori. Totusi, chiar daca reuseste miracolul, aducerea unui nou mijlocas este necesara. Eu vad in Ledesma mijlocasul ideal pentru Milan. Fizic foarte bun, mare disponibilitate la efort, joc defensiv excelent, sut extraordinar de la distanta si experienta multa in Serie A. Argentinianul ar putea juca in fata apararii, post ocupat acum de Pirlo care ar trece in spatele varfurilor. Cred ca aceasta mutare ar insemna revenirea lui Pirlo la mijlocasul decisv pe care toti il cunoastem si care lipseste atat de mult Milanlui. Cand este in forma, italianul poate bate pe orcine. Flamini si-a gasit in sfarsit ritmul si ar trebui sa inceapa in sfarsit titular sezonul aceasta. Strasser ar trebui sa aiba partea lui de minute jucate si vom vedea daca se va ridica la asteptari.

Concluzie: Ledesma, transferul ideal. Si foarte necesar.

Ronaldinho, Pato, Borriello, Huntellar, Inzaghi, Beretta. Pe hartie, atacul este letal. Din pacate, compartimenul avansat este impartit gresit. 4 varfuri de careu si 2 aripi. Ne bazam pe un sezon lipsit de accidentari pentru Pato si Ronaldinho. Daca unul dintre cei doi nu va putea juca, nu mai putem improviza cu Huntelaar sau Borriello aripa. Tocmai din acest motiv Allegri spune ca va incerca sa adopte doua sisteme la echipa: 4-3-3 si 4-3-1-2. Pato este jucatorul decisiv sezonul acesta si eu cred ca anul asta tanarul brazilian va exploda. A scapat de problemele personale, are un fizic mult mai bun decat anul trecut si un chef de joc enorm. Fara indoiala va fi anul lui Pato. Orice miscare in mercato in departamentul ofensiv este conditionata de plecarea lui Huntelaar. Daca olandezul se decide sa isi faca bagajele, putem spera la Ibrahimovic sau Dzeko. Un atac format din Ronaldinho, Pato si Dzeko/Ibrahimovic are toate sansele sa fie de neoprit.

Concluzie: In situatia ideala, Huntelaar isi face bagajele si vine Dzeko. Realist vorbind, este foarte probabil sa continuam cu aceiasi jucatori in atac.

Transferul lui Ledesma (sau a unui mijlocas asemanator) este obligatoriu. Urmeaza o analiza completa la sfarsitul perioadei de calciomercato. Pana atunci, Forza Milan!

19 thoughts on “O privire asupra echipei si a transferurilor necesare”