Nu ne mai permitem greseli

Meciul pierdut cu Lazio probabil ca ne va distanta la 4 puncte de Juventus. Echipa lui Conte are de disputat meciul amanat cu Parma iar etapa asta joaca acasa cu Siena. Greu de crezut ca din aceste doua meciuri singura echipa neinvinsa din Serie A nu va strange 6 puncte. Totusi nimic nu este pierdut sau decis in Serie A. Sa fim seriosi, Juventusul lui Conte nu este tocmai Milanul lui Sacchi si pana la urma va pierde. De preferat cat mai repede si cu cat mai multe echipe dar mai ales in intalnirea directa cu Milan. Dar pana atunci mai este.

De cealalta parte, Milan nu isi mai permite sa joace precum in derby sau in meciul cu Lazio. Sau ma rog, poate pentru cei pragmatici jocul poate sa fie pana la urma unul slab atata timp cat toate cele 3 puncte se aduna in clasament in dreptul rossonerilor. Din pacate, odata cu absentele lui Boateng, Pato, Cassano, zicala no Ibra no party capata cu totul alte dimensiuni. Anul trecut, cand Ibra si-a luat concediu cu ajutorul diverselor cartonase rosii, jucatorii amintiti mai sus au preluat rolul de lideri si au adus victorii importante care au atarnat decisiv in castigarea campionatului.

Cele mai grele absente in momentul acesta sunt Boateng, Aquillani, Cassano si Pato. Fara ghanez, mijlocul se leaga greu de atac, fantezia lipseste si toate ofensivele rossonere stau in Ibra, jucator marcat, dublat, triplat si faultat in fiecare meci. Fara Aquillani, mijlocul nu are dirijor. Absenta lui Pato este din pacate o constanta inca de la inceputul sezonului. Brazilianul ba a jucat prost, ba a fost accidentat si este departe de jucatorul de anul trecut.

Pur si simplu, din cauza accidentatilor nu avem alternative si suntem nevoiti sa improvizam. Allegri a ajuns sa il joace pe Emanuelson in spatele varfurilor cand poate o schimbare de modul ar fi fost mai indicata. Italianul a pariat pe olandez ca trequartista si pana acum a pierdut. El Shaarawy este un jucator talentat care promite dar nu poate prelua inca un rol atat de delicat in timp ce Robinho joaca mult mai bine ca al doilea varf. Apropo de Robinho, unde sunt golurile? Anul trecut a inscris 14, anul acesta de abia are 5 goluri.

In perioada de mercato conducerea a incercat sa repare diversele gauri din lot. Notele pozitive sunt aducerea lui Mesbah in locul lui Taiwo si Maxi Lopez, marea dezamagire este ratarea transferului lui Tevez. Afacerea va sta mult timp pe creierul lui Galliani si sunt convins ca uncle Fester va incerca sa il ia din nou in vara. Revenind, Mesbah promite sa fie un jucator bun in timp ce Maxi Lopez este o buna rezerva pentru Ibra. Muntari poate fi o achizitie buna dar cred ca trebuia tinut cont de faptul ca jucatorul va lipsi destul de mult timp din cauza cupei Africii. Nu stiu ce alternative avea Galliani dar poate era mai bine sa nu uitam la alt mijlocas, mai ales ca Merkel a fost lovit de un ghinion teribil siĀ  va sta pe bara 2 luni.

Duminica de la 16:00 jucam cu Napoli, meci crucial pentru acest sezon. 3 puncte sunt obligatorii. Forza Milan!

P.S. Nu uitati ca puteti vota acmilan.ro pentru concursul Blogul anului sportiv 2011!

25 thoughts on “Nu ne mai permitem greseli”