Noptile de Champions League ale lui Filippo Inzaghi

 

Unul dintre cei mai prolifici atacanti din istorie,Filippo Inzaghi,a acceptat sa vorbeasca cu UEFA.com despre stralucita sa cariera in Europa.

 

U:Ai inceput aventura cand erai la Juventus,intr-un meci contra lui Feeynord,in 1997. Cum a fost debutul?

I: Imi amintesc ca am facut o partida foarte buna,am castigat cu 5-1,am marcat chiar si un gol. Destinul a fost de partea mea,m-a ajutat sa ajung foarte sus.

 

U:In acel an,ati ajuns chiar si in finala,dar ati fost invinsi de Real Madrid.

I: Suntem toti oameni,trebuie sa stim sa acceptam si aceste lucruri. Daca vei continua sa muncesti si nu vei renunta,vei reusi. Si eu am procedat asa.

 

U: Inzaghi a ridicat primul trofeu UCL cu Milan,in 2003. In 2005 nu a putut lua parte la infrangerea cu Liverpool,dar peste 2 ani a marcat golul carierei sale,intr-o finala tot contra englezilor.

I: Cel mai bun lucru la un atacant este ca ramane in memoria fanilor datorita meciurilor frumoase. Nu am inscris in 2003,in 2005 nu am jucat,dar finala din 2007 a fost de vis. Primul gol a fost norocos,iar la al doilea am primit o pasa foarte buna de la Kaka. Am fost ales omul meciului. Pentru asta,fanii Milanului nu ma vor uita.

La primul gol,lovitura libera a lui Pirlo,m-am pozitionat la marginea zidului,astfel incat sa il impiedic pe ultimul aparator sa iasa din zid; iar daca portarul ar fi respins mingea,eu as fi ajuns primul. Daca cineva si-ar fi dat seama ce vreau sa fac,m-ar fi marcat strans. A fost noroc,pentru ca mingea m-a lovit in corp si a pacalit portarul.

Iar cel de-al doilea gol…cred ca a fost golul meu,golul carierei mele. O pasa foarte buna a lui Kaka,cu care am facut combinatii reusite tot sezonul acela. A reusit sa-mi paseze mingea exact la limita offside-ului. Liverpool a incercat sa joace la offside,dar ne-am sincronizat bine. Reina a iesit sa ma blocheze,iar eu m-am dus in unghi. Apoi am sutat, iar mingea s-a dus incet spre poarta. Cand vad azi imaginile,cat de agonizant se ducea mingea,ma emotionez. Imi amintesc noaptea aceea foarte bine,a fost incredibil. Petrecerea de dupa,intoarcerea la Milano,prezentarea trofeului fanilor; ma intreb si acum daca am sarbatorit suficient aceste momente,pentru ca atunci cand le traiesti,nu iti dai seama de nimic. Noi,ca jucatori,dupa fiecare obiectiv indeplinit,ne gandim la urmatorul.

 

U: Ultimul joc al lui Inzaghi in UCL a fost pe San Siro,in noiembrie 2010,intr-un 2-2 de exceptie contra Realului.

I: Sa dai 2 goluri contra Realului,venind din postura de rezerva,nu e deloc putin. Mai ales Realului lui Mourinho,pe care il respect,pentru ca a avut mereu numai cuvinte bune despre mine. Mie mi se pare mai simplu sa joc intr-o cupa europeana decat in Serie A. Jucatorii sunt altfel. Iar imnul Champions League imi da o emotie unica.

 

U: O adevarata legenda in Champions League… prezenta sa va ramane in inimile tuturor fanilor,iar atmosfera de la un astfel de meci va fi mereu prezenta in sufletul lui.

I: O astfel de competitie este frumoasa si pentru ca vizitezi multe orase noi,cu o zi inaintea meciurilor. Totusi,trebuie sa fii cu gandul doar la partida. Visez ca intr-o zi sa ajung aici ca antrenor,sa aud din nou imnul Champions League.

16 thoughts on “Noptile de Champions League ale lui Filippo Inzaghi”