Mr X, o “gogoasa” mediatica marca Galliani-Berlusconi

La inceputul acestei veri, dupa ce optimismul castigarii celui de-al 18-lea scudetto trecuse, atat fanii milanezi cat si conducerea clubului si-au dat seama ca pentru a mentine suprematia in Italia si a confirma si pe plan european, AC Milan avea nevoie de un mijloc mai bun, mai tanar, mai tehnic.

Solutia pentru problema mijlocului era un anume Mr X, care avea sa rezolve lacunele din compartimentul median, ba chiar sa propulseze clubul pe cele mai inalte culmi ale gloriei in fotbalul european “Obiectivul clubului pentru sezonul viitor este castigarea UEFA Champions League“, declaratie confirmata de Allegri si publicata chiar pe site.

https://www.acmilan.ro/allegri-la-anul-obiectivul-principal-va-fi-champions-league_7325.html

Dupa incheierea perioadei de transferuri, AC Milan i-a adus pe Mexes, Taiwo, Sharaawy, Aquilani si Nocerino. Interesant este faptul ca dupa cele cinci transferuri, Galliani nu vrea sa spuna care dintre ei este Mr X, probabil pentru ca niciunul nu se incadreaza in tiparele date de acesta la inceputul perioadei de mercato.

Mr X este un campion“, o declaratie facuta de Galliani acum cateva luni. Asadar oare cine este campionul? Aquilani, care a fost plimbat pe la Roma, Juventus, Liverpool al carui singur trofeu este cupa si supercupa Italiei? Sau sa fie oare Nocerino, care a reusit o performanta mai rar intalnita in fotbal, si anume sa nu castige absolut nimic pana la varsta de 26 ani.

Cu asa mijloc, asa performante. AC Milan este favorita in pofida acestui fapt la castigarea Scudetto, principalul adversar fiind acelasi ca in ultimii ani, Inter Milano. Dar in Europa este alta poveste.

Fiind repartizati in grupa cu FC Barcelona, sansele Milanului sa termine pe primul loc sunt foarte mici. Astfel, in optimi rossonerii vor intalni un castigator de grupa, pe care, daca il vor fenta, vor accede in sferturi, unde cel mai probabil se va termina aventura europeana pe sezonul 2011/12.

Ulciorul nu merge de multe ori la apa, Galliani nu a mai dat lovitura in ultimele zile de mercato si din pacate, managementul prost din ultimii ani se va face vazut in europa, unde o calificare in sferturi este cel mai probabil maximul pe care il putem obtine in acest moment.

Ani grei stau in fata formatiei de pe San Siro, cu un antrenor neexperimentat in fotbalul mare, caracterizat de multe ori ca fiind fricos sau neinspirat in schimbari, cu un negociator care isi arata in sfarsit, dupa atatea transferuri de marca, limitele, si cu un patron care dupa 25 ani si nenumarata trofee in Italia si Europa pare ca s-a cam plictisit de fotbal.

Totusi Diavolul nu moare niciodata, si castigarea unui nou trofeu suprem in fotbalul european este inevitabila. O noua generatie va iesi la suprafata, si cu un nou management, cel mai probabil tot familia Berlusconi, AC Milan va reveni pe culmile gloriei. Din pacate, acele vremuri par a fi departe….

29 thoughts on “Mr X, o “gogoasa” mediatica marca Galliani-Berlusconi”