Milanul viitorului

Incet-incet Milan se gandeste sa schimbe vechea garda cu o noua generatie de fotbalisti care sa conduca echipa pe culmile gloriei.Anul trecut echipa a avut o noua fata datorita transferurilor efectuate in mercato-ul de vara,jucatori precum ibrahimovic,Robinho sau Boateng dinamizand jocul si dand mai multa energie echipei,care nu a mai cedat pe finalul campionatului in lupta pentru ”Lo Scudetto” si a reusit sa se incoroneze ca regina a Italiei dupa o lunga perioada de seceta.

Vara aceasta s-a mers pe aceeasi linie, Aquillani fiind adus pentru inlocuirea lui Pirlo iar Massimiliano Allegri l-a anuntat pe Kevin Prince Boateng ca il va retrage in linia de 3 mijlocasi din spatele coordonatorului de joc, ceea ce inseamna ca vom avea un nou trequartista pentru acest sezon (cel mai probabil Cassano). Totusi Antonio pare sa nu mai aiba multe sanse, el castigandu-si locul in echipa si chiar in lot doar in urma unui joc foarte bun aratat in pregatiri. Aseara se pare ca conducatorii Milanului s-au intalnit cu presedintele echipei Genoa Enrico Preziosi pentru a pune la cale un nou transfer gen ”Boateng”. Se zvoneste ca ar fi vorba de danezul Eriksen de la Ajax Amsterdam, dar nimic nu e sigur. Acest ”wonderkid” al fotbalului danez pare a fi pariul directorului sportiv al Milanului Ariedo Braida, care a ramas uluit de abilitatile pustilui. Un alt nume care a fost legat de formatia italiana este cel al brazilianului Ganso care face o treaba excelenta la Santos dar care este mult mai scump si nici nu a luat contact cu fotbalul european pana acum, el avand totusi potential si ramanand in vizorul italienilor. Un lucru e sigur, Milan cauta un coordonator de clasa care sa limpezeasca jocul echipei, fapt ce se leaga ┬áde reconstructia treptata dar evidenta a unei noi echipe .

Stephan El Shaarawy, Taye Taiwo(26) sunt alte nume in care conducatorii Milanului au investit incredere, mai ales in egiptean, o mare speranta a fotbalului italian.

Artizanii marilor succese ale anilor trecuti, Seedorf ,Gattuso, Ambrosini, Inzaghi, Nesta precum si jucatorii ca Yepes, Zambrotta, Mark Van Bommel, Oddo sau Abbiati se apropie si ei de retragere, iar Milanul pregateste terenul inca de acum. Fara a efectua mari transferuri si pariind pe tineri sau aducand jucatori la final de contract (totusi majoritatea jucatorilor adusi dupa aceasta reteta au confirmat la echipele lor), Milan se mentine in frunte si in acelasi timp pregateste o noua generatie de ”rossoneri” care sa poata fi in stare sa lupte contra unor giganti precum Real, Barca sau Manchester.

Un alt lucru pozitiv ar fi evolutia tinerilor nostri din acest an, cei care au impresionat fiind ”noul” Boateng, Kingsley si fundasul Rodrigo Ely.

Chiar daca prezentul pare putin cam incetosat, viitorul arata bine. Milanul pare a fi o echipa ce se reconstruieste dupa un plan bine pus la punct.

Tinta finala:GLORIA EUROPEANA.

100 thoughts on “Milanul viitorului”