Milan la 4 puncte de lider! Se repeta istoria din sezonul 98/99?

Alexandre Pato, decisiv la Firenze, lanseaza oficial cursa de recuperare a rossonerilor: “Acum Inter trebuie sa aiba grija. Milan e din nou in cursa pentru campionat. Noi trebuie sa continuam acest drum si sa jucam la victorie meci dupa meci. Ieri am ramas sa sarbatorim victoria cu Galliani si Leonardo.” Milan a reusit sa recupereze 6 puncte in 20 de zile, de la -10 la -4, reusind 3 victorii in ultimele 3 etape, fata de 3 egaluri ale nerrazurrilor. Nu am mai fost atat de aproape de lider din 5 decembrie, cand Inter pierdea la Juventus si Milan reusea o victorie mare cu Sampdoria acasa.

La doar 4 puncte de Inter, Milan poate spera la o recuperare istorica, cum a fost cea din sezonul 98/99, cand milanul lui Zacherroni a reusit sa castige campionatul. Ca si acum, Milanul nu era printre favorite la titlu, spre deosebire de Juventus, Lazio sau Inter. Milanul face un tur de campionat destul de modest, dar in retur incepe sa reduca distantele fata de echipele de pe podium, profitand si de scaderea de forma a rivalilor de la Juventus, ramasi fara Del Piero.

In etapa cu numarul 28, distanta dintre ocupantele primelor 2 locuri, Lazio si Milan, se reduce la 4 puncte. Lazio pierde in derby-ul cu Roma si Milan castiga acasa cu Parma, desi la pauza rossoneri pierdeau cu 1-0. Intre reprize, Zacheroni schimba sistemul si il pune pe Boban in spatele varfurilor. Maldini si Ganz intorc rezultatul si Milan incepe sa creada in campionat. Cu un trio de atac Boban – Weah – Bierhoff parca lucrurile devin mai usoare. Etapa urmatoare Lazio pierde cu Juventus in timp ce Milan castiga detasat la Udinese si se apropie la un punct de lideri.

Merita mentionat meciul din etapa 31, Milan – Sampdoria. Costacurta declara ca a fost cel mai greu meci al Milanului in acel sezon. Ambrosini deschide scorul in minutul 16 cu un sut superb de la 25 de metri, dar Sampdoria egaleaza. La 12 minute de final, Leonardo executa magistral o lovitura libera si Milan este din nou in avantaj. AC Milan se crede castigatoare, dar Sampdoria nu renunta si egaleaza din nou. Cu ultimele puteri, rossoneri se arunca in atac si eforturile rossonerilor sunt rasplatite cand Ganz inscrie cu noroc in minutul 95. Mai ramaneau 3 meciuri pana la finalul campionatului.

In etapa 32, Lazio intalnea pe Bologna in timp ce Milan avea un meci infinit mai greu la Juventus, pe Stadio Olimpico. Dubla lui Weah din repriza a doua aduce victoria Milanului impotriva echipei lui Ancelotti, dar Lazio se tine tare si castiga la Bologna.

Penultima etapa a fost decisiva pentru stabilirea campioanei, Milan profita de pasul gresit al romanilor, care nu obtin deca un egal la Firenze, si trece pe primul loc, castigand acasa cu Empoli prin golurile lui Bierhoff (3) si Leonardo (1). In ultima etapa echipa lui Zacheroni joaca la Perugia. Guly deschide scorul in minutul 10. Bierhoff duce scorul la 2-0, dar Nakata reduce diferenta din penalty. Milanul sufera toata repriza a doua, dar rezista si castiga campionatul.

Echipa castigatoare din sezonul 1998/1999 – Abbiati; Sala, Costacurta, Maldini, Helveg; Albertini, Ambrosini, Guglielminpietro, Boban; Bierhoff, Weah.

Lotul Milanului era format din: Christian Abbiati, Demetrio Albertini, Mohammed Datti Aliyu, Massimo Ambrosini, Roberto Fabian Ayala, Ibrahim Ba, Oliver Bierhoff, Zvonimir Boban, Francesco Coco, Alessandro Costacurta, André Cruz, Roberto Donadoni, Maurizio Ganz, Federico Giunti,  Andres Guglielminpietro, Thomas Helveg, Jens Lehmann, Leonardo, Giampiero Maini, Paolo Maldini, Domenico Morfeo, Bruno N’Gotty, Sebastiano Rossi, Luigi Sala, George Weah, Christian Ziege. Antrenor: Alberto Zaccheroni.

[pro-player width=’585′ height=’400′ type=’video’]http://www.youtube.com/watch?v=W7-FdwAIQlw[/pro-player]

Atunci, Boban si Leonardo au reusit sa traga echipa dupa ei din etapa 28. Anul acesta, omul care poate rasturna pronosticurile este Ronaldinho. Fara nici un dubiu, cel mai bun Ronaldinho vazut vreodata la Milan, decisiv cu 12 goluri si 14 assisturi, dupa cele doua de la Firenze. Bierhoff-ul de azi se numeste Borriello, Huntelaar a adus echipei 7 puncte pana acum si Pato este in crestere dupa ce echipa i-a simiti lipsa 2 luni. Se va repeta istoria din 98/99?

13 thoughts on “Milan la 4 puncte de lider! Se repeta istoria din sezonul 98/99?”