Milan – Juventus 1-0. Victorie importanta si meritata

Milan castiga derby-ul cu Juventus cu 1-0, golul fiind inscris din penalty de Robinho. Cele 3 puncte obtinute cantaresc mult, atat din punct de vedere al moralului echipei dar si din cel al clasamentului, rossonerii sarind de pe locul 13 pana pe locul 8. Sa fie aceasta victorie inceputul revenirii?

Allegri incepe meciul cu Robinho, ascultand de indicatia tactica a lui Berlusconi. Presedintele se dovedeste inspirat pentru ca brazilianul pare in sfarsit motivat. De altfel, toata echipa joaca cu “grinta”, luptand pentru fiecare balon si aratand in sfarsit ca un grup de jucatori care stiu ce vor. Victoria, cu orice pret.

Ambii antrenori incearca sa anuleze cat pot de bine atuurile adversarilor. Allegri il aseaza pe Boateng langa Pirlo si ghanezul are o evolutie defensiva excelenta. Numarul 10 blocheaza foarte bine culoarele catre Pirlo si Juventus nu gaseste drumul catre poarta lui Amelia. De cealalta parte, principala grija a juventinilor a fost El Sharaawy. Mai tot timpul dublat si fara mult spatiu de manevra, faraonul a facut un meci bun, dar fara a excela.

Dupa golul marcat de Robinho, Juventus apasa mai mult pe acceleratie dar nu reuseste sa aiba ocazii de gol. Are intr-adevar posesia dar De Jong si Montolivo fac un meci bun in centru iar cand baloanele ajung in flanc De Sciglio si Constant sunt de netrecut. Fundasii laterali fac un meci aproape perfect. Constant nu iese atat de mult la atac dar defensiv joaca excelent si face cel mai bun meci al sau in tricoul rossonero.

Dupa calificarea in optimile Champions League vine si victoria cu Juventus si acestea pot fi catalizatoarele revenirii rossonere. Urmeaza Catania, o victorie acolo ar scoate din criza Milanul.

PS: Bannerul “Chi ha il Milan nel cuore / Non parla con il procuratore” (“Cine are Milan in suflet / Nu vorbeste cu agentul”, aluzie la faptul ca Pato s-a declarat nemultumit ca nu joaca si a spus ca va vorbi cu agentul sau pentru a lamuri situatia) ar trebui sa il puna pe ganduri pe Pato. Mai ales ca echipa pare sa nu aiba mare nevoie de serviciile sale.

43 thoughts on “Milan – Juventus 1-0. Victorie importanta si meritata”