Milan, incotro?

La sfarsitul sezonului recent incheiat, o bucata glorioasa din istoria rossonera s-a rupt, parca, de San Siro. Idoli ca Nesta, Seedorf, Gattuso sau Pippo Inzaghi si-au pus ghetele in cui si au parasit clubul din via Turati.

Li s-au alaturat si pilonii a cea ce mai ramasese din “Marele Milan”, Thiago Silva si Zlatan Ibrahimovic. Cu aceste ultime doua vanzari, Berlusconi bate ultimul cui in cosciugul lui Milan si il condamna practic la cel putin inca 5 ani de lipsa de performante.

Intrucat este clar ca un om care a cucerit de 5 ori trofeul suprem in fotbal s-a saturat pur si simplu de echipa care l-a consacrat si ajutat sa acceada in cele mai inalte functii din statul Italian.

Dupa incasari de circa 65 milioane de euro, la care nu m-ar mira sa mai fie vreo 5 luate pe sub masa, Milan a facut 5 transferuri “cruciale”, daca ar fi sa il citez pe Galliani.

  • Bakaye Traore –> 27 ani, liber de contract, mijlocas central, niciun trofeu/titlu in cariera individuala sau cu echipa;
  • Gabriel –> 19 ani, portar, a costat 500 mii de euro, posibil o speranta pentru viitor;
  • Kevin Constant –> 25 ani, liber de contract, mijlocas central, niciun trofeu/titlu in cariera individuala sau cu echipa;
  • Franceso Acerbi –> 23 ani, 4 milioane de euro suma de transfer, fundas central, nici macar a 3-a rezerva daca ar fi jucat in echipa milanului de acum 3-4 ani;
  • Ricardo Montolivo –> 27 ani, mijlocas central, liber de contract, poate fi de ajutor la mijloc;
  • Cristian Zapata –> 25 ani, fundas central, imprumut pe 1 sezon, o gluma proasta pentru aparare.

Este 9 august si astea sunt transferurile noastre pana in prezent. Se va mai incerca un transfer al unui atacant incepand cu 27 august, dar cel mai probabil va fi un liber de contract sau imprumut. Un calcul simplu arata ca Milan a iesit cu fix 60 milioane de euro pe plus pana acum, exact cum a iesit pe plus si la vanzarile lui Kaka sau Shevchenko, ceea ce inlatura orice dubii privitoare la “strategia” de transferuri a clubului.

Pentru sezonul viitor sa aveti ambulanta pe prima tasta si unĀ  algocalmin langa voi pentru orice meci, de la JuventusĀ  sau Real Madrid, pana la Siena. Urmeaza o gluma de sezon, in care daca vom pierde in optimilie UEFA Champions League, nu vom face nimic in Coppa Italia si vom spera pana la ultima etapa la un loc 3 in Serie A, pe care il vom lua la 1 punct peste echipa de sub noi. Acestea fiind spuse, Forza Milan?!?

33 thoughts on “Milan, incotro?”