Milan in criza? Inca nu.

5 puncte in 5 etape, 5 goluri inscrise si 8 primite. Cifrele redau o situatie foarte aproape de dezastru: doar in editiile 1997/1998 si 2000/2001 am avut atat de putine puncte. Infrangerea cu Juventus ne-a arata o echipa obosita, fara idei in joc, fara coeziune si cu jucatori parca lipsiti de orice motivatie. De parca un campionat si o supercupa ar fi de ajuns pentru a potoli foamea de trofee a unor jucatori care n-au castigat mult in cariera precum Boateng, Aquillani, Emanuelson sau Cassano.

Absentele, importante sa recunoastem, ale lui Pato, Robinho, Gattuso si Abate nu justifica lipsurile aratate in teren. In aparare, echipa este departe de jocul artagos de anul trecut, joc ce a facut ca Milanul sa aiba cea mai buna aparare in sezonul 2010/2011. La mijloc Aquillani nu a avut in ca impactul asteptat in timp ce in atac se simte lipsa lui Robinho, brazilianul fiind unul din putinii jucatori din lot care nu dau puncte de reper apararilor adverse si care dau fantezie jocului.

Abbiati este o problema, italianul este departe de portarul constant, sigur si cu interventii decisive de anul trecut. Din jucatorul care aduce puncte a devenit omul care le pierde.

Allegri multumeste calendarului pentru 2 saptamani de pauza, timp destul pentru a pune la punct echipa. Urmeaza 3 meciuri, 2 acasa cu Palermo si Bate in Champions League si unul in deplasare la Lecce. Milan nu isi permite mai putin de 3 victorii, mai multe puncte pierdute fata de lideri insemanand o lupta in care Milan porneste din start cu un dezavataj major. Chiar si asa, 6 puncte intre rossonerii si primul loc sunt destule. Distanta nu este irecuperabila, dar echipa nu isi mai perminte greseli. In Champions, sunt necesare 6 puncte in dubla cu Bate pentru a putea ajunge la meciul de acasa cu Barcelona la egalitate de puncte.

Pana la meciul cu Roma, teoretic primul dificil din urmatoarele 8 pana la returul cu Barcelona, MilanLab ar trebui sa recupereze tot lotul. Cu Robinho, Pato si Ibrahimovic apti de joc 100%, cu un mijloc complet si odihnit si cu o aparare la care ar trebui sa se adauge un alt Taiwo decat cel de pana acum si noua achizitie Mexes lucrurile ar trebui sa stea altfel. Nu trebuie sa ne ingrijoram prea tare, lotul este unul valoros si daca jucatorii isi pun mintea, ne batem de la egal la egal cu oricine.

105 thoughts on “Milan in criza? Inca nu.”