Milan – Arsenal 4-0. Milan distruge Arsenal pe San Siro

AC Milan obtine o victorie impresionanta impotriva englezilor de la Arsenal si face un pas mare catre calificare. Partida este practic o demostratie de forta a rossonerilor impotriva echipei lui Wenger. Allegri incepe cu Boateng si alegerea se dovedeste extrem de inspirata, ghanezul deschizand scorul in minutul 15 cu o executie superba, preluare si sut sub bara din 15 metri dupa o pasa buna a lui Nocerino.

Apararea lui Arsenal este jenanta pe alocuri si nu face fata rossonerilor. Echipa lui Wenger mai incaseaza un gol in minutul 40 cand Robinho inscrie dupa o incursiune buna in flanc a lui Ibrahimovic. Dupa pauza, Robinho mai inscrie o dota in minutul 50 cu un sut plasat dupa o pasa a aceluiasi Ibrahimovic. Suedezul isi adauga si el numele pe lista marcatorilor dupa ce reuseste sa inscrie din penalty in minutul 77.

Allegri joaca perfect partida, isi aseaza excelent jucatorii in teren si profita din plin de fragilitatea si naivitatea oaspetilor. Apararea este condusa magistral de Silva care il anihileaza complet pe van Persie, absent 90 de minute. Nici intrarea lui Henry nu da emotii cuplului de centrali rossonerii, Arsenal nefiind periculoasa decat intr-o singura ocazie dar Abbiati este la post.

Van Bommel da siguranta si ritm echipei in timp ce Boateng isi dovedeste inca o odata importanta in angrenajul echipei. Golul inscris de ghanez este un exemplu de rapiditate, putere si acuratete. Preluare si sut sub bara in mai putin de 3 secunde. Golul superb inscris cu Barcelona nu a fost o intamplare.

Robinho face in sfarsit un meci pe masura talentului sau in timp ce Ibrahimovic, desi usor neatent pe alocuri, face in sfarsit un meci mare in Champions League. Calificarea in faza urmatoare este in proportie de 90 % asigurata. Un mare Milan razbuna cu varf si indesat infrangerea din 2008.

[FD_ratings id_match=103 hometeam=”yes” awayteam=”no”]

36 thoughts on “Milan – Arsenal 4-0. Milan distruge Arsenal pe San Siro”