Milan a parut o echipa de locul 10. In campionatul Elvetei

Meciul de aseara a scos la iveala (pentru a cata oara?) una dintre cele mai mari probleme ale Milanului. Este de neinteles cum unele echipe mici reusesc sa depaseasca si sa domine copios o trupa de jucatori de superclasa. Cu tot respectul pentru Zurich, la nivel individual, intre loturile celor 2 echipe e o diferenta ca de la cer la pamant. Tihinen nu e Nesta, Okonkwo nu e Seedorf si nici Djuric nu e Ronaldihno.

Si totusi Milan a fost dominata clar in prima repriza. Sa ne aducem aminte de dubla cu Deportivo, cand Milan a ajuns sa isi joace calificarea pornind de la o victorie cu 4-1 in tur, reusind sa fie eliminata cu un incredibil 4-0 incasat pe Riazor sau de finala pierduta cu Liverp0ol la Istanbul si terminand cu toate meciurile pierdute in fata echipelor mici din Serie A. Toate au un punct comun. Milan intra pe teren cu gandul “Am castigat deja, mai are rost sa jucam?”.

Aceiasi atitudine s-a vazut si aseara in prima repriza. Un milan plictisit, lenes si neatent. Zurich a parut o echipa mare. Neavand miza, au dominat clar Milanul. Rossoneri dominati de locul 7 in campionatul Elvetiei. Din 10 echipe! In meci decisiv de Champions League! Trist.

Cu un 4-3-3 compact cu apararea foarte sus, facand pressing pe jucatorii de constructie milanezi, Zurich a jucat excelent, neutralizand toate armele Milanului. Ronaldihno mai tot timpul dublat si triplat, Pirlo neatent si neinspirat, Pato izolat, Ambrosini pozitionat prost si mai tot timpul depasit numeric, Abate si Antonini timorati. Asa a aratat Milanul in prima repriza. Si daca lucrurile mergeau oricum prost, era timpul sa meraga spre dezastru. Thiago Silva se accidenteaza si este inlocuit cu Kaladze iar apoi, respectand cursul jocului si logica elementara,  Zurich deschide scorul. Si putea sa isi mareasca avantajul, ajutati si de Kaladze, in cel putin 2 ocazii. Apropo de Kaladze, oare juniorul Albertazzi e chiar mai slab decat georgianul? Este aproape imposibil.

A doua repriza a adus ceva chef de joc si o atitudine “hai ca putem scoate un egal” din partea rossonerilor. Fundasii laterali au urcat mai mult in atac, echipa a facut pressing in jumatatea adversa si lucrurile au inceput sa se miste. Ronaldihno a jucat un pic mai bine, Seedorf a condus linia de mijloc ceva mai eficient. Olandezul este responsabil si de pasa decisiva pentru Borriello, faultat de Rochat in postura de ultim aparator. Cartonas rosu pentru elvetian si penalty transformat de Ronaldihno. Egalitate restabilita. Milan vrea si al doilea gol, dar rateaza de cateva ori majorarea scorului. Spre sfarsitul meciului, auzind de rezultatul realului la marseille, ingheata jocul si se califica in faza urmatoare a Champions League. Multumita Realului.

Probabil ca vom pica cu Chelsea.

2 thoughts on “Milan a parut o echipa de locul 10. In campionatul Elvetei”