Mergem mai departe

Se spune ca este usor sa ajungi pe primul loc dar ca cel mai greu este sa te mentii acolo. Anul trecut, Milan a revenit dupa multi ani pe primul loc in Italia si pornea meritat ca favorita pentru recastigarea campionatului. Pe langa planul Sucdetto, rossonerii vroiau mult mai mult in Europa, Allegi dorindu-si un parcurs cat mai lung in Liga Campionilor.

Campionatul a inceput cat se poate de prost inca dinaintea primului fluier. Flamini s-a accidentat grav in presezon si Milan s-a a trebuit sa isi planifice prima jumatate de sezon fara una din piesele importante ale echipei. Ce incepe prost se termina si mai prost. Urmeaza o gramada de probleme fizice pentru absolut toti jucatorii din lot. Repet, nici un jucator nu a reusit sa nu se accidenteze macar o data pana in etapa 30. Jucatorii Milanului au cumulat 218 meciuri nejucate din cauza accidentarilor. Majoritatea au fost de natura musculara dar doctorii Milanului au avut parte si de accidentari mai exotice, precum cele ale lui Gattuso si Cassano.

Vinovatul pentru aceste accidentari este si va fi cautat in continuare. Suspectii de serviciu sunt MilanLab, metodele de antrenament ale lui Allegri, terenul de pe San Siro, cantonamenul din Dubai, varsta inaintata a unor jucatori, numarul mare de meciuri si frecventa lor, alimentatia, viata extrasportiva agitata si lista poate continua. Ce stim sigur este ca in cazul lui Pato, doctorii de la MilanLab sunt depasiti total. Asta nu inseamna ca sunt nepriceputi, Pato a fost vizitat si diagnosticat de toti specialistii in probleme musculare din lume fara nici un efect.

Si cum accidentarile nu au fost de ajuns, au urmat si deciziile arbitrale scandaloase. Cel putin 3 victorii negate si nenumarate faze judecate aiurea de arbitrii in meciurile importante. Aproape sigur nu este vorba de nici o conspiratie, nu cred ca vreun arbitru a gresit intentionat. Desi golul anulat lui Muntari din meciul cu Juventus si penalty-ul acordat in meciul retur cu Barcelona sunt pur si simplu scandaloase. Nu mai vorbesc de golurile anulate cu Fiorentina si Catania. Daca acele faze erau judecate corect, campionatul era incheiat si poate lista semifinalistelor din Champions League ar fi aratat altfel.

Nici tragerile la sorti nu ne-au fost favorabile. In timp ce unii jucau pentru semifinala cu APOEL sau Marseille, Milan trebuia sa infrunte una dintre cele mai bune echipa din istorie. Barcelona este echipa care a dominat Europa dupa ultimul succes rossonero si este favorita principala si anul acesta. Nu multe echipe se pot lauda ca s-au batut de la egal la egal cu spaniolii.

Chiar si asa, cu lotul mai tot timpul injumatatit, goluri nevalidate desi mingea depasise linia portii cu cel putin 1 metru si penalty-uri acordate cand mingea nu este in joc, Milan este pe primul loc in Serie A, a intrat in primele 8 echipe din Europa si a iesit cu capul sus din 3 confruntari cu Barcelona. Retineti ca in nici unul din meciurile directe cu cea mai buna (dar si cea mai favorizata) echipa din ultimii 5 ani, Allegri nu a avut niciodata la dispozitie lotul complet. Si nu a fost nici macar aproape, mai tot timpul au lipsit 2-3 piese de baza.

Nu caut scuze pentru eliminarea din Champions League sau pentru diferenta mica de puncte fata de Juventus in campionat. Spun doar ca Milan demonstreaza caracter, forta si determinare reusind pana acum un sezon bun in ciuda tuturor celor de mai sus. Eu unul sunt multumit si mandru de echipa mea. Milan merge pe un drumul sau si sunt sigur ca intr-un an sau doi ne vom intoarce unde ne este locul, adica intr-o finala de Champions League. Dupa un an precum acesta, nu vad ce ne-ar putea opri la anul.

Forza Milan!

34 thoughts on “Mergem mai departe”