Max Allegri poate intra in istorie

Nimeni nu o spune cu voce tare dar toata lumea o gandeste. Campionatul italian s-a cam terminat si victoria finala apartine Milanului lui Allegri. Inter este cu moralul la pamant dupa 7 goluri primite de la ocupanta locului 9 in Bundesliga si infrangerea de la Parma in timp ce napoletanii si-au dat singuri cu stangul in dreptul pierzand 3 puncte decisive cu Udinese pe teren propriu.

Declaratiile lui Galliani si ale antrenorului sunt inca prudente: “Nu am castigat inca nimic dar avem 6 puncte in fata. Daca vom invinge la Brescia totul va fi mai clar.” (Galliani) si “Sase puncte avantaj sunt multe…” (Allegri) dar constientizarea faptului ca rossonerii sunt aproape de realizarea obiectivului iese la iveala. Meritul este impartit intre conducere, antrenor si jucator. Berlusconi a investit in jucatorii necesari pentru castigarea campionatului, Allegri a luat deciziile potrivite si jucatorii au (re)gasit motivatia necesara.

Allegri declara la inceputul sezonului ca “pentru Champions ne vor trebui 2-3 ani dar daca vom castiga campionatul si cupa Italiei vom pune bazele unui noi generatii de invingatori la Milan.” Iata bazele noului proiect: campionatul este la 3 victorii distanta iar drumul spre finala cupei Italiei mai are doar un obstacol.

Daca va castiga campionatul, Allegri va intra pe usa din fata in clubul select al antrenorilor invingatori inca din primul sezon (Sacchi – 1987/1988, Capello – 1991/1992 si Zacherroni 1998/1999). Daca va castiga campionatul si cupa Italiei, Max Allegri va fi primul antrenor din istoria Milanului care castiga dubla in primul sau sezon. Campionatul este foarte aproape, pentru cupa Italiei Milan joaca maine pe teren propriu prima mansa a semifinalei impotriva lui Palermo.

Sursa foto: facebook.

30 thoughts on “Max Allegri poate intra in istorie”