Manchester United – AC Milan. Calificarea e posibila.

O spun de la inceput, cred foarte tare in calificare. Cred intr-un Milan care poate intoarce victoria nemeritata de pe San Siro. Curajul lui Leonardo, experienta nucleului dur al vechilor jucatori ca Nesta, Gattuso, Ambrosini, Seedorf sau Pirlo si dorinta de revansa a lui Ronaldinho pot duce Milanul in urmatoarea faza a Uefa Champions League.

Dupa meciul cu Roma, Leonardo a discutat in avionul de intoarcere cu fiecare jucator in parte pentru a le aminti ca miracolul e la indemana lor. Astfel, cum Pato probabil ca nu va juca, Leonardo va trimite pe teren acelasi trident care a dominat Roma pe Olimpico. Borriello turn, Ronaldinho pe stanga si Huntelaar pe dreapta, cu rolul cel mai greu. Acela de a fi prezent in defensiva si lucid la finalizare.

Spre deosebire de meciul din tur, Leonardo are mai multi asi in maneca. 1. Abbiati a dat siguranta apararii. Cu Dida in poarta apararea parca statea pe nisipuri miscatoare. 2. Milanul cu doi mijlocasi defensivi este mult mai echilibrat. Mai ales cand unul dintre ei este Flamini, versiunea din meciul cu Roma. Francezul a facut un meci extraordinar cu Roma, pur si simplu a fost peste tot. Un adevarat box to box midfielder, cum ar zice englezii. 3. Revenirea lui Bonera a dat in plus apararii o gramada de optiuni. Italianul poate face foarte bine ambele faze. In faza de non-posesie se retrage si devine al 3-lea aparator central, iar in faza de atac este o aripa destul de buna. 4. Curajul lui Leonardo de a titulariza 3 atacanti acasa la Roma da un mesaj foarte clar echipei: Noi suntem Milan, nu ne este frica de nimeni.

Meciul cu Roma ne-a convins ca Huntelaar si Borriello, pusi impreuna pe teren, dau rezultate satisfacatoare. Din pacate, Leonardo trebuie sa gaseasca o modalitate prin care atacantii sa finalizeze ocaziile create. Daca brazilianul va reusi acest lucru, putem spera la mult mai mult de la Milanul lui Leo.

8 thoughts on “Manchester United – AC Milan. Calificarea e posibila.”