Manchester United – AC Milan. Beckham, fara emotii

Miercuri, David Backham se va intoarce pe Old Trafford ca oponent al lui United pentru prima data.

Ieri a dat un interviu pentru Milan Channel:

David, ce simti la cateva ore dupa ce te-ai intors la Manchester? Ai emotii? Esti calm? Ce simti?

Nu, nu sunt nervos, sunt fericit ca dupa sapte ani ma intorc pe terenul din Manchester. Ma voi intalni cu multi prieteni si cu fani care m-au sustinut ani de-a randul.”

Cand erai copil, la casa ta de langa Old Trafford, visai sa ajungi unul dintre cei mai mari jucatori ai lui United?

Intotdeauna am visat sa joc la Manchester si nu ma gandeam la tricoul altei echipe. Acum, intorcandu-ma la Manchester in tricoul lui Milan va fi interesant. Voi fi mereu fan al lui Manchester, asta si pentru ca este pentru prima data in viata mea cand imi doresc sa piarda.

Manchester United este o scoala de fotbal si de viata. Care este primul lucru pe care trebuie sa il inveti daca visezi sa ajungi jucator la United?

Cei care vor sa joace la Manchester United nu ar trebui sa se gandeasca la faptul ca vor castiga o gramada de bani, si ca vor deveni bogati, ci sa gandeasca ca sunt mandri ca joaca pentru un asemenea club. Asta este ce mi-am  dorit si eu cand eram copil. Este o echipa mare, si ca si AC Milan este o mare familie.

Iti amintesti primele cuvinte pe care Sir Alex Ferguson ti le-a spus?

Mi-a zis sa muncesc mult. Sir Alex Ferguson da o multime de sfaturi jucatorilor si este unul dintre cei mai buni antrenori din lume. Isi protejeaza jucatorii, si ma facea sa inteleg cand greseam.

Old Trafford este unul dintre cele mai inspaimantatoare stadioane pentru echipele oaspete?

Daca voi juca miercuri, nu voi fi inspamantat, dar voi fi fericit in orice caz, pentru ca am jucat pe stadionul asta atatia ani si stiu ce inseamna sa fii jucator la Manchester United. Stiu ce inseamna atmosfera de acolo pentru oaspeti. Milan are foarte mare experienta in Europa, este unul dintre cele mai bune cluburi din lume.

In fotbal totul este posibil. Sigur iti aduci aminte, meciul lui Manchester United impotriva lui Bayern Munchen: parea imposibil dar stim cum s-a terminat (finala Champions League din 1999). Care crezi ca este cea mai mare calitate a Milanului in comparatie cu Manchester?

Sa joci pe Old Trafford este mereu dificili. Este greu sa castigi, mai ales cu 2-0. Trebuie sa credem in asta insa, sa facem un joc bun de posesie si sa creem multe faze de poarta, pentru ca avem multi jucatori care pot marca. Suntem constienti ca va fi dificil, dar nimic nu este imposibil.

Crezi ca Sir Alex Ferguson este sigur de calificare? Crezi ca Rooney va juca?

Sunt convins ca Rooney va juca, cred ca a avut ceva probleme in ultimele zile, dar a avut un weekend intreg sa se refaca. Este un jucator bun si va vrea sa ia parte la meciul asta. Alex Ferguson va folosi cea mai buna echipa posibila, cu siguranta.

Ce parere ai despre Leonardo?
Este un antrenor grozav. Are o mare experienta ca jucator, iar ca antrenor se bucura de respect din partea jucatorilor si a clubului. Sa antrenezi Milanul este foarte dificl, iar el se descurca de minune.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.