Mai avem vreo sansa la titlu?

AC Milan pierde in deplasare la Parma si se vede depasita de Roma in clasament. Rossoneri ajung pe locul 3 in Serie A si vad cum distanta dintre liderul Inter se mareste la 4 puncte. Lovita de accidentari echipa se pregateste pentru meciul de duminica cu Lazio. Meci decisiv pentru micile sperante care ne-au ramas la un final de campionat ca protagonisti.

Pentru meciul cu Lazio, Leonardo trebuie sa incropeasca o echipa competitiva fara Nesta, Beckham, Pirlo, Ronaldinho si Pato. Un fleac, sunt doar cei mai buni jucatori din fiecare compartiment. La mijloc au ramas apti de joc doar 3 oameni: Flamini, in crestere, Gattuso in cadere de forma si chef de joc de vreo 2 ani si eternul Ambrosini care nu este refacut dupa ultima accidentare. A da, sa nu il uitam totusi pe Seedorf, omul nascut pregatit. Si Seedorf va trebui sa fie pregatit. El va fi conducatorul de joc in meciul cu Lazio si de el depinde soarta partidei.

In atac stam si mai bine, echipa avand rezerve de valoare care se muleaza perfect pe sistemul cu 2 atacanti laterali si un varf de careu. Huntellaar, Borriello si Inzaghi. Nu il pun la socoteala pe Mancini pentru ca este gras iesit din forma.

Asadar, cum isi va juca Leonardo cartile impotriva unui Lazio care se bate pentru a evita retrogradarea? Pai nu prea are de ales. Eu pariez pe un 4-3-1-2. Abbiati, Abate, Thiago Silva, Favalli, Antonini; Gattuso, Ambrosini, Flamini; Seedorf; Borriello, Inzaghi. Eu asa as juca si m-as ruga la zeul fotbalului ca Favalli sa nu o comita, Seedorf sa scape din marcajul ucigator pregatit de Lazio si Pippo sa “o bage in ate” cum a facut Scholes pe San Siro. Desigur, daca Lazio il va anihila pe Seedorf, lucru destul de usor de facut, meciul este ca si terminat. Cu obisnuita greseala defensiva se poate termina 0-1.

Sa fie clar, orice s-ar intampla la Roma, daca nu invingem cu Lazio am iesit din cursa pentru campionat si va trebui sa ne multumim cu locul 3. Care, sa recunoastem, este un rezultat bun pentru lotul actual si mai ales avand in vedere toate accidentarile care ne-au lovit sezonul acesta. Cel mai mult ne lipsesc Nesta si Pato, pentru care nu avem inlocuitori (Galliani esti atent?). Fara cei doi in teren, Milanul a jucat lent, previzibil si a lasat mult spatiu adversarilor in aparare. Poate cu un lot 100% apt ar fi fost alt campionat, alta Champions League…

8 thoughts on “Mai avem vreo sansa la titlu?”