Let the transfers begin!

Dupa un sezon salvat in ultimele 5 minute, spiritele la echipa nu au fost deloc linistite. Pana ieri, au avut loc discutii deloc simple despre cine va antrena Milanul sezonul viitor. “Cina cea de taina”, desfasurata ieri intre mai marii echipei, Silvio Berlusconi, Adriano Galliani si Massimiliano Allegri, s-a lasat cu reconfirmarea celui din urma, dar mai ales cu noi strategii de mercato, pentru a ataca din nou “lo scudetto”. Lucrurile devin, astfel, din ce in ce mai palpitante, pentru ca ne asteapta o vara fierbinte, prevestita de declaratiile lui Berlusconi, care vrea ca lotul Milanului in sezonul viitor sa fie compus din 25 de jucatori.

Veniri: partea care poate aduce cele mai mari bucurii, dar, cu siguranta, si cele mai mari amagiri

Oficial:

Cristian Zapata nu are nevoie de nicio prezentare, a contribuit la locul 3 si in acest sezon, cand a facut parte din echipa de baza in a 2-a jumatate a campionatului. Zapata a fost cumparat definitiv de la Villareal, pentru 6.000.000€.

Jherson Vergara este un tanar columbian de 19 ani, adus de la Universitario Popayan, pentru 2.000.000€. Este considerat un jucator de mare potential, castigand in acest an Campionatul Sud-american la Juniori, cu nationala sa. Probabil ca nu va fi printre titulari, insa va fi integrat in atmosfera din Italia si poate peste ceva timp va deveni om de baza.

Ricardo Saponara isi va face debutul la echipa, dupa ce a fost cumparat in iarna de la Empoli pentru 4.000.000€, unde a mai fost lasat pana in aceasta vara. Saponara este un jucator de mare perspectiva, international de tineret, care va avea sansa sa se afirme la Campionatul European U21, din 5-18 Iunie.

De asemenea, se vor incheia imprumuturile altor jucatori, insa cel mai probabil vor avea aceeasi soarta si sezonul acesta. Singurii de notat sunt “veteranii” Rodney Strasser si Urby Emanuelson.

Zvonuri:

Andrea Poli(care conform unor voci ar fi semnat deja), Jorginho, Renato Civelli, Angelo Ogbonna, Alessio Cerci, dar si experimentatii Alessandro Matri si Luca Toni, pentru a-l inlocui pe Pazzini, care va fi indisponibil pana in noiembrie.

De asemenea, aproape oficiale sunt si promovarile lui Andrea Petagna si Bryan Cristante de la Primavera.

Plecari: se va lucra intens si pe aceasta parte, deoarece va trebui diminuat lotul pana la 25 de jucatori.

Oficial:

Mario Yepes a ales sa paraseasca Milanul, pentru a nu risca neselectionarea la Campionatul Mondial din 2014, din cauza lipsei de jocuri.

Imprumutul lui Bojan Krkic a expirat, neoferindu-i-se un nou contract, deoarece a jucat foarte putin sezonul acesta.

Zvonuri:

Massimo Ambrosini are oferte de la West Ham, dar si din SUA.

Mathieu Flamini este foarte mult pus in discutie, deoarece Galliani i-a promis innoirea contractului, datorita finalului de sezon foarte bun, dar Allegri pare a nu-l mai dori. O potentiala destinatie este chiar Inter Milano.

Robinho pare cel mai pasibil sa plece si sa se intoarca in tara natala, la Santos. Este stiut ca s-a incercat acest transfer si in iarna, insa a picat din cauza banilor. Brazilienii au anuntat ca vor incerca din nou.

Kevin Prince Boateng a anuntat ca nu isi mai doreste sa continue in Italia, probabil din cauza rasismului intensificat in ultimul timp, si are oferte atat de la Monaco, cat si de la Borussia Dortmund.

Ignazio Abate este si el dorit de rusii de la Zenit, acestia manifestandu-si dorinta chiar si in iarna.

Bartosz Salamon poate fi moneda de schimb cu Torino, pentru Angelo Ogbonna.

In rest, putem sa ne asteptam la transferuri ale oricarui jucator inaintat in varsta(mai putin

Christian Abbiati si Daniele Bonera, care si-au prelungit contractele, fundasul chiar pentru 2 ani) sau care nu a fost folosit in acest sezon: Luca Antonini, Philippe Mexes, Didac Vila, Cristian Zaccardo, Bakaye Traore.

13 thoughts on “Let the transfers begin!”