Legende milaneze: Franco Baresi si Paolo Maldini

Acest articol este dedicat simbolurilor echipei AC Milan, legendarilor numar 6 Franco Baresi si numar 3 Paolo Cesare Maldini.

Acestia au fost printre putinii jucatori de lume care au jucat cu sufletul pentru echipa lor, au dat totul pe teren jucand 20 respectiv 24 de ani pentru clubul rossonero. Au jucat si au fost chiar capitanii “Marelui Milan”, in perioada sa de glorie, castigand 3 respectiv 5 Cupe ale Campionilor, 6 respectiv 7 campionate , Franco Baresi a jucat de 2 ori in Serie B pentru Milan in urma scandalului Totonero din anul 1980, in 1982 retrogradand din nou deorece nu a avut echipa competitiva. Are un frate Giussepe Baresi care a jucat pentru Inter, dar nu se poate compara cu Franco si performantele sale.

La Paolo Maldini  sangele rossonero s-a transmis inca de la tata, Cesare Maldini fiind un alt mare jucator al Milanului jucand 12 ani pe San Siro. A avut si Maldini de indurat un scandal, Calcipolli unde Milan a fost depunctata cu 30 de puncte, si 1 meci de acasa s-a jucat cu portile inchise.

Franco Baresi a jucat 719 meciuri pentru Milan si Paolo Maldini a jucat 647 meciuri.

Acesti 2 mari lideri ai lui AC Milan si ai Italiei sunt niste simboluri nemuritoare, amintirea lor va dainui vesnic in sufletul oricarui milanist, pentru performante, pentru darurie de care au dat dovada pe terenul de fotbal, pentru ceea ce au reprezentat, pentru loialitatea dovedita fata de club, pentru faptul ca au purtat cu mandrie culorile rossonero.

21 thoughts on “Legende milaneze: Franco Baresi si Paolo Maldini”