Lazio-AC Milan 1-1. Rossonerii joaca un pic mai bine dar mai este mult de lucru.

AC Milan a remizat cu Lazio in etapa cu numarul 4 din Serie A. Pentru AC Milan a inscris Ibrahimovic dupa o pasa foarte buna a lui Seedorf in timp ce pentru laziali a egalat Floccari dupa o patrundere excelenta a lui Hernanes.

Allegri incepe meciul cu o formatie mult mai prudenta decat in meciurile cu Cesena si Catania. Trioul de atac este doar pe hartie, pentru ca atunci cand Lazio are posesie Boateng se intoarce in linie cu mijlocasii si Milan trece la un defensiv 4-4-1-1, cu Ronaldinho si Ibrahimovic in atac. Rezultatele se vad si rossonerii nu risca decat sa deschida scorul in prima repriza dar Ibrahimovic rateaza doua ocazii mari de gol. Tactica defensiva a Milanului ii obliga pe laziali sa isi urce apararea undeva la 30 de metri, lasand astfel un spatiu destul de mare in care Ibrahimovic isi poate gasi culoare catre poarta lui Muslera. Se intampla inca din minutul 7 dar suedezul rateaza. Bineinteles, aceste culoare ar fi putut fi folosite si de Ronaldinho in cateva ocazii dar brazilianul nu vrea sa alerge deloc. In prima repriza se trezeste de abia in minutul 45 cand incearca o pasa in adancime pentru Ibrahimovic.

A doua repriza ne arata un Milan mult mai motivat, probabil datorita nervilor descarcati de Allegri in vestiar. Rossonerii joaca mai bine si golul vine in minutul 60. Nu va ganditi ca a fost o actiune de atac prelungita sau cine stie ce schema intre Dinho si Ibrahimovic. Rossonerii inscriu dintr-un contraatac clasic, Seedorf il gaseste pe Ibrahimovic care scapa singur cu Muslera si de data aceasta suedezul nu mai iarta. Obositi, rossonerii se retrag si incearca sa inchida meciul pe contraatac. Din pacate, Abate se accidenteaza, Lazio continua faza si Hernanes profita de spatiul lasat liber de aparatorul italian. Brazilianul patrunde in forta si centreaza pentru Floccari care impinge mingea in poarta din fata lui Thiago Silva. 1-1 si ambele formatii incearca sa obtina victoria. Zambrotta prinde sutul prefect, dar nu are norocul lui Capuano de etapa trecuta si mingea loveste transversala. Lazio mai are o ocazie prin Hernanes, dar ultima mare ocazie de gol apartine rossonerilor, Boateng sutand in Sergiu Radu din pozitie buna.

Meciul cu Lazio ne-a aratat in primul rand un Milan mai echilibrat si mult mai atent in defensiva. Dar ne-a aratat si aceiasi indolenta din partea lui Ronaldinho si acelasi momente in care jocul rossonerilor pare un melc satul de viata. Boateng a facut un meci bun mai ales la inceput, Gattuso a alergat foarte mult si destul de util. Apararea a rezistat foarte bine pana la gol, cand Thiago Silva a fost depasit usor de Floccari, Seedorf a dat impresia ca joaca prost intentionat dar s-a salvat in a doua repriza in timp ce Ronaldinho a facut un meci extrem de prost de la un capat la altul si cred ca va fi “odihnit” cu Genoa. Robinho a alergat mai mult in 5 minute decat brazilianul tot meciul. Mai avem mult de munca pana sa fim echipa.

Notati evolutia rossonerilor!

[FD_ratings id_match=22 hometeam=”no” awayteam=”yes”]

4 thoughts on “Lazio-AC Milan 1-1. Rossonerii joaca un pic mai bine dar mai este mult de lucru.”