La multi ani Pippo Inzaghi

SuperPippo implineste astazi o varsta intalnita din ce in ce mai rar in elita fotbalului european, anume 38 ani. Dupa 10 ani in tricoul rossonero, Inzaghi nu conteneste sa ne incante de fiecare data cand intra in teren, cu o misiune clara in minte: Sa salveze situatia!

In 10 ani, Inzaghi a adunat 291 meciuri si 125 goluri, ceea ce la prima vedere nu pare neaparat mult, dar apoi cand ne gandim ca Pippo intra de multe ori in ultimele 20-30 minute si de obicei cand echipa are nevoie de gol ca de aer, atunci nu o sa ni se mai para asa de putin. Cand ne gandim ca majoritatea golurilor au fost decisive, cand ne gandim ca majoritatea au venit in UEFA Champions League, in grupe, in fazele eliminatorii sau in finale, atunci o sa incepem sa il apreciem cu adevarat pe Inzaghi.

Legenda spune ca nu exista centimetru din corpul lui Inzaghi cu care acesta sa nu fi dat gol. A dat gol cu tibia, umarul, fata, burta, genunchiul etc. Stilul oportunist de joc, stilul de atacant care pandeste poarta si speculeaza cea mai mica greseala a apararii adeverse, acest stil l-a facut unul dintre cei mai iubiti atacanti din lume. Acum cativa ani, intr-un interviu acordat unei reviste engleze, Cruyff spunea ca “in fotbal au existat trei oportunisti desavarsiti: Paolo Rossi, Gerd Muller si Filippo Inzaghi“. Ca sa spui ca Inzaghi este mai bun decat a fost Muller, iti trebuie curaj..Cu toate acestea, numarul noua rossonero l-a depasit deja pe Muller ca numar de goluri in competitiile europene si doar trei goluri il despart de Raul, trei goluri care l-ar propulsa si mai departe intr-un top al celor mai buni atacanti din istoria “batranului continent”.

Desi este cel mai batran jucator din lot, Pippo isi merita pe deplin postul, mereu fiind gata sa intre pe teren si sa dea cate goluri este nevoie pentru echipa. Anul trecut, inaintea meciului cu AC Milan de pe San Siro, Jose Mourinho declara ca nu ii este frica de nimeni de la Milan in afara de Inzaghi. Sa fiu sincer, credeam ca este doar politicos, insa Mourinho stia bine ce vorbea. Inzaghi a intrat in minutul 63, a egalat in minutul 68, si a dat golul de 2-1 in minutul 78. In doar 15 min, SuperPippo reusise sa ne puna in avantaj, sa ajunga la cota de 70 goluri in europa si sa devina cel mai batran marcator din istoria competitiei.

Tanti auguri Pippo, esti mare!