La multi ani, Massimiliano Allegri!

Nascut pe 11 August 1967, Allegri a evoluat toata cariera in fotbalul italian, unde a jucat la numeroase echipe. Cariera de fotbalist nu i-a adus mari satisfactii, ori trofee.

Dupa ce isi incheie cariera de fotbalist, alege meseria de antrenor. Cel mai bun rezultat il obtine in primul sau an pe banca lui AC Milan, cand reuseste sa castige Campionatul si SuperCupa Italiei, astfel intrand in istorie echipei.

Adesea a fost criticat pentru formatiile de joc alese, pentru unele rezultate slabe, pentru tactica, ori pentru evolutia slaba a jucatorilor, dar abia acum Allegri incepe sa devina un mare antrenor. Nu se afla la apogeul carierei, dar in curand il va atinge cu AC Milan. Sa nu uitam ca in sezonul 2008-2009 a fost ales cel mai bun antrenor din Serie A pe cand antrena pe cei de la Cagliari, urmeaza al doilea trofee Panchina d’Oro pentru sezonul 2010-2011.

Astazi implineste 44 de ani. Ii multumim pentru tot ce a facut si nu-i putem dori decat implinirea tuturor obiectivelor pe plan personal, dar si in cariera inceputa la AC Milan. Ii dorim lui Max ani multi pe banca echipei de pe San Siro si un CV plin de trofee. Ii dorim sa devina un simbol pentru AC Milan, alaturi de Capello, Sacchi si toti ceilalti care au adus bucurie in sufletul suporterilor rossoneri.

 

Tanti auguri!

 

14 thoughts on “La multi ani, Massimiliano Allegri!”