Juventus – Milan: Conferinta de presa Leonardo

Astazi, Leonardo a sustinut conferinta de presa in ajunul meciului Juventus – AC Milan.

Meciul de maine va fi o mare oportunitate pentru ambele echipe pentru a face un salt in clasament. Nu este vorba doar de cele 3 puncte puse in joc, ci mai ales de motivatia pe care o astfel de victorie ti-o poate da pentru urmatoarele meciuri. Ultima data cand ne-am intalnit cu ‘bianconeri’ a fost in Cupa Berlusconi. Dar din august si pana acum s-au intamplat multe, 5 luni in fotbal e o eternitate. AC Milan joaca un alt fotbal fata de cel din vara. Noi trecem acum printr-un moment pozitiv, si suntem optimisti ca putem continua seria buna din ultima perioada. Nu subestimez pe adversarii nostri de maine, chiar daca sunt destul de criticati pentru eliminarea din Liga Campionilor si pentru faptul ca sunt in urma noastra in clasament. Cu toate acestea, daca ne uitam la ultimele lor meciuri, vedem ca  jucatorii au dat totul pe teren. Juventus are multe accidentari, dar cred ca Ferrara le transmite elevilor din calmul sau.

Raportul cu Ciro Ferrara

Eu si Ciro avem povesti similare, aproape identince. El a ales cu ceva timp in urma sa fie antrenor, fiind si asistentul lui Lippi la nationala. De asemenea, eu si Ciro suntem prieteni. Infruntarea de maine este cel mai important meci dintre noi.

Conationalii Felipe Melo si Diego

Sunt doi pioni importanti pentru Juventus Torino, doi jucatori de mare valoare. Iti dai seama de asta numai uitandu-te pe istoricul lor. In trecut, am jucat cu Felipe Melo la Flamengo. Eu imi incheiam cariera in timp ce el era in crestere.  El s-a nascut pentru a fi mijlocas central si a avut intotdeauna forta fizica foarte buna si tendinta de a fi ofensiv.

Absentele din lot

Privind starea jucatorilor din perspectiva meciului cu Juve, Zambrotta si Seedorf sunt in curs de refacere, starea lor imbunatatindu-se foarte mult in ultimele zile. Pato in schimb, mai simte putin dureri dar vom fi siguri daca vom conta pe el abia dupa ultmul antrenament de azi. Prezenta lui Pirlo va fi si ea pusa sub semnul indoielii pana in ultimul minut. La fel ca Beckham, care simte o usoara oboseala, deoarece nu mai jucase de o luna cand a venit la Milanello si inca nu e 100% din punct de vedere fizic. Situatie identica are si Gattuso care nu a mai jucat 90 de minute de o lunga perioada de timp.

David Beckham

Cunoscundu-l, stiam ca integrarea lui in cadrul echipei va aduce un plus. Pentru noi, ele este o piesa importanta, deoarece ne da posibilitatea de a gestiona echipa in mod diferit. Cariera sa este una cu un drum plin de reperei mportante. El intotdeauna si-a exprimat dorinta de  a reveni la echipa nationala, iar pentru un antrenor acesta este un semn foarte important. Evolutiile sale vor influenta cu siguranta, selectionarea sa la nationala.

Ambrosini la nationala

Ambrosini este un jucator care joaca bine de ceva timp si a ajuns la o maturitate si personalitate care cred ca il poate determina pe Marcello Lippi sa se gandeasca la selectionarea sa la echipa nationala.

Cursa dupa Inter

Meciul de maine va fi decisiv pentru Scudetto, dar luna ianuarie in intregime va oferi raspunsuri importate. Situatia noastra depinde si de parcursul lui Inter, si de continuitatea noastra in jocuri bune. Daca aceasta din urma o vom putea pastra, ne putem gandi si la alt loc decat locul secund.

Video conferinta de presa: aici

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.