Istanbul 2005: Cea mai frumoasa finala Champions League.

Finala din 2005, AC Milan – Liverpool, va ramane in istorie ca cea mai frumoasa finala Uefa Champions League disputata vreodata. Meciul a fost absolut naucitor. Milan face o prima repriza perfecta si se vede deja castigatoare conducand la pauza cu 3:0. Legendarul capitan al diavolilor inscrie cel mai rapid gol din istoria finalelor Champions League, Crespo inscrie golul 2 dupa pasa lui Shevchenko si isi completeaza dubla dupa o pasa “printre” de manual al lui Kaka. Ceea ce a reusit Kaka reprezinta esenta pasei “printre”. Este printre cele mai bune assisturi facute vreodata pe un teren de fotbal si este incununata de o finalizare absolut magistrala.

Englezii reusesc sa intoarca rezultatul in doar 6 minute. Gerrard inscrie in minutul 54. Doua minute mai tarziu Smicer reduce distantele si in mintul 60 Milan se vede egalata de Xabi Alonso care inscrie dupa ce rateaza un penalty acordat in urma unui fault comis de Gattuso.

Milan se trezeste si incepe sa joace. Dar nimic nu mai putea fi schimbat. Destinul hotarase deja si mingea nu mai vroia sa intre in poarta englezilor oricat ar fi incercat italienii. Milan rateaza 4-5 mari ocazii de gol culminand cu marea ratare a lui Shevchenko din finalul meciului. Nu reuseste sa il bata pe Dudek din 2 metri.

Intr-un interviu luat dupa finala castigata cu Liverpool din 2007, Paolo Maldini declara: “Am jucat foarte bine 110 minute din 120. Cred ca a fost unul dintre cele mai bune meciuri din istoria milanului. Prima repriza a fost perfecta.” Costacurta e de parere ca “Daca nu luam in considerare cele 6-8 minute de nebunie colectiva, aceasta finala este cea mai buna finala jucata de Milan vreodata. Chiar mai buna decat cele jucate cu Steaua sau Barcelona.”

[pro-player width=’480′ height=’350′ type=’video’]http://www.youtube.com/watch?v=ewaC4dw0t7U[/pro-player]

Rezumatul partidei. Comentariul este in italiana bineinteles.

[pro-player width=’480′ height=’350′ type=’video’]http://www.youtube.com/watch?v=2yLA4WBTh1M&feature=related[/pro-player]

O partida de neuitat.

7 thoughts on “Istanbul 2005: Cea mai frumoasa finala Champions League.”