Interviul lui Berlusconi pentru Milan Channel

Iata interviul acordat de Silvio Berlusconi pentru Milan Channel:

“Sunt bucuros sa raspund intrebarilor Milan Channel. In primul rand, trebuie sa privim Milanul din prezent, care este o echipa puternica ce se poate lauda cu un cvintet de campioni, pe care altii nu il au: Pato, Robinho, Boateng (pe care il vad in primul rand ca jucator ofensiv), El Shaarawy si Cassano. Milan poate disputa un campionat foarte bun si anul acesta, unul mai bun ca cel de anul trecut, in care am avut parte de multe ghinioane.

Situatia economica nu mai permite cheltuieli ca in anii ’90. Nu se mai pot aduce jucatori faimosi, ca cei care au marcat perioada de mercato in anii trecuti. Trebuie sa construim o echipa mare cu ajutorul tinerilor si a retelelor de scouteri. Asa a facut si Barcelona. Imi amintesc ca Milanul stelar a inceput la fel: de la Maldini, Baresi, Costacurta. Iar suporterilor le spun asa: este posibil sa se construiasca o echipa placuta si eficace, indiferent de situatia economica. Si le mai spun sa nu le fie frica de aceasta schimbare, pentru ca este o schimbare inteligenta.

In trecut se puteau cumpara jucatori mari. A venit insa criza. Nu uitati ca familia mea a investit in fiecare an 50 milioane in fotbal. Portile sunt deschise pentru cine vrea sa dea o mana de ajutor echipei noastre. Suntem cu inima alaturi de Milan. Mai presus de toate e Milanul.

Nu puteam refuza propunerea celor de la PSG pentru cei 2 jucatori. Prin acceptarea ei, am pus la punct conturile societatii. Nu voiam sa-i cedam pe cei 2. Leo ne contactase, dar am spus nu. Apoi oferta PSG-ului a avansat. Si ne-am gandit si la regulile impuse de fair-play-ul financiar de la anul. Era ultimul an in care se putea vorbi de o asemenea oferta. Cand i-am prelungit contractul lui Thiago, am crezut ca e raspunsul definitiv. Apoi a venit oferta lui Ibra, care are 31 de ani, si totul s-a schimbat. Nu puteam investi alti bani, cum faceam anii trecuti.

Cu acest sacrificiu vom avea conturile in ordine pentru urmatorii 3-4 ani. Inima mea plangea, dar m-am lasat convins stiind ca avem si alti jucatori de valoare. In atac nu vom simti lipsa lui Ibra. Iar in defensiva credem in Acerbi.

Vom avea un lot de 22 de jucatori; un lot prea mare i-ar face pe jucatori nefericiti si ar pune in dificultate antrenorul. Vom intensifica cautarile astfel incat sa aducem la Milan alti mari campioni.

Vom intra pe teren mereu cu misiune noastra: sa fim stapanii terenului si al jocului. Asta e misiunea noastra. Suporterilor nu trebuie sa le fie rusine de echipa lor. Nu cred ca incredera suporterilor fata de conducere poatea disparea asa brusc. Nu este deloc sigur ca daca investesti, castigi. De exemplu Abramovich: a castigat doar anul acesta, dupa ce a investit enorm.

In legatura cu o eventuala revenire a lui Kaka la Milan, nu am examinat subiectul cu Galliani. Kaka este in inimile noastre pentru jucatorul si omul care este. Nu neg posibilitatea revenirii lui: dar trebuie analizate conditiile in care acesta ar putea reveni. Este un jucator care a marcat istoria Milanului.

Cele 2 generatii (Adriano Galliani si Barbara Berlusconi) trebuie sa se inteleaga. Si asta se vede in munca lor. Criza in care ne aflam poate fi depasita doar cu ajutorul lor. Dupa pizza si mafie, termenul “Milan” este elementul italian cel mai cunoscut.

Pato e un golgheter, numarul 9 i se potriveste perfect. Rolul acestuia este sa transforme in gol orice sut. Nu trebuie sa joace retras, cum a facut-o sezonul trecut.”

 

 

67 thoughts on “Interviul lui Berlusconi pentru Milan Channel”