Interviu cu Ronaldinho

Ronaldihno a acordat un amplu interviu cotidianului Il Giornale, din care va prezentam cele mai importante declaratii:

Rep: Ce parere ai despre premiul ce ti-a fost acordat recent, Cel mai bun jucator al deceniului?

Ronaldihno: Oamenii care lucreaza la revista care mi-a acordat acest premiu sunt oameni care se pricep la fotbal. Sa fii primul intr-un an e deja un lucru extraordinar, dar sa fii primul intr-un deceniu inseamna o satisfactie enorma.

De la campionul din 2005 la jucatorul aproape anonim din 2007 la Ronaldihno din 2009. Te-ai gandit vreodata sa abandonezi cariera de fotbalist?

Niciodata. Am o incredere enorma in posibilitatile mele. Aveam nevoie de 2 lucruri: sa am o pregatire fizica adecvata in preseson si sa joc. Acum le am pe amandoua si sa nu va mirati daca o sa redevin acel Ronaldihno pe care l-ati vazut la Barcelona. Sunt dator lui Berlusconi, Galliani si fanilor mei. De obicei imi platesc datoriile.

Berlusconi a garantat pentru tine ca il vei face uitat pe Kaka. Fanii l-au crezut nebun…

Ce nebun, eu cred ca este un mare cunoscator de fotbal si un om foarte inteligent.

Ce iti mai lipseste ca sa ajungi la nivelul din 2005?

Sunt foarte aproape. La inceput trebuia sa ma obisnuiesc cu jocul din Italia, care este total diferit fata de cel din Spania. Acum am reusit sa gasesc timpii si coordonarea potrivita pentru a putea juca mingea mai mult.

Aproape ca l-ai facut uitat pe Kaka…

Eu nu am jucat niciodata in umbra lui, nu m-am uitat niciodata la cate puncte avem acum fata de anul trecut. Milan a pierdut un mare fotbalist, in timp ce eu am reusit sa gasesc alte motivatii.

Cum reuseste Dunga sa nu convoace un Ronaldihno in forma asta?

Chiar asa … (rade). Daca voi continua la fel si in 2010 ma veti vedea la mondiale mai mult ca sigur. La nivel de club am castigat totul, cu Brazilia un pic mai putin. Imi lipseste ‘bucuria maxima’ cum se spune pe la noi.

Cat de importat a fost Leonardo in acest inceput de sezon?

Sa lucrezi cu un prieten este perfect. Eu si cu el vorbim despre tot, in mod transparent, fara intermediari. Eu il respect foarte mult, sa ne intelegem, dar asta nu m-a impiedicat sa ii spun absolut tot. Si el daca are sa imi faca vreun repros, nu ezita.

Cum te-ai inteles cu alti antrenori de-a lungul carierei tale?

Am lucrat cu multi antrenori fara nici un fel de problema, cu Scolari si Luxemburg, cu Rijkaard am avut o relatie minunata. Leonardo de abia ce si-a inceput cariera. Are tot timpul pentru a castiga tot. M-a vazut cum joc, ma cunoaste bine si mi-a permis sa joc asa cum stiu mai bine.

Cat timp ai de gand sa ramai la Milan?

Nu am venit aici in trecere. Am venit sa raman in istoria Milanului, sa castig ceva important cu acest club. Sunt inca tanar, ar fi minunat sa imi pot incheia cariera aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.