Inter – AC Milan. Declaratiile lui Leonardo inainte de meci

In conferita de presa de azi, inainte derby-ului cu rivalii de la Inter, Leonardo descrie situatia in care se afla echipa. “Meciul de maine impotriva Interului este unul de o importanta deosebita, e de ajuns sa ne uitam la asteptarile oamenilor pentru derby si la numarul mare de suporteri care vor urmari meciul. Chiar si in Brazilia meciul se va transmite in direct. Totusi, sa nu exageram, Inter-AC Milan nu este un meci cat un campionat, pentru ca lipsesc multe etapte pana la final si Milan mai are un meci de disputat cu Fiorentina”.

“Chiar si la nivel matematic nimic nu este decis. Totusi, este o partida foarte importanta care ar putea avea urmari pentru parcursul celor 2 echipe. Milanul meu a ajuns la o anume maturitate in joc si asta s-a vazut in ultimele rezultate. Interul este o echipa care se adapteaza foarte bine adversarului in timpul meciului si poate surprinde pe oricine. Asta este una din calitatile lor cele mai importante si va trebui sa fim atenti in privinita acestui aspect. Nu imi este frica de nici un jucator in mod special, Inter are multi fotbalisti de valoare in lot. Echipa lui Mourinho nu joaca intotdeauna in acelasi mod, va trebui sa le inteleg asezarea in timpul meciului si atunci voi hotari ce trebuie facut. Comparatiile intre mine si Mourinho fac parte din jocul de dinainte de meci. El are metodele sale, este un invingator si o persoana interesanta si inteligenta. Are un mare caracter si o mare personalitate. Ca antrenor, a castigat peste tot. Eu in schimb, sunt la inceputul carierei mele ca antrenor si admir multe din calitatile sale. A adus multe lucruri noi in fotbalul italian, atat din punct de vedere al carcterului cat si la nivel de joc. Avem un raport plin de stima si respect.

In privinta meciului din tur, cand Milan a pierdut categoric cu 4-0, Leonardo declara :“Daca nu am fi avut momentele dificile de la inceputul sezonului, poate nu am fi ajuns azi aici. Daca analizam parcursul celor de la Inter in ultimii 5 ani vom observa ca nici o echipa nu a avut constanta lor. Nu am nici un regret in privinta meciului din tur si nici nu cred ca acela a fost punctul cel mai jos al campionatului pentru noi. In acea partita, Milan a jucat mai bine in primele 30 de minute, spre deosebire de alte partide cum ar fi cea de acasa cu Zurich. Nu dau nici un pronostic pentru ca nu reusesc sa incep o partida fara sa cred ca o voi castiga.”

Antrenorul rossonerilor a vorbit si despre eventuala recuperare a lui Nesta pentru derby:“Nesta a lucrat destul de bine in aceasta saptamana. Vom decide de abia maine daca va juca sa nu.”


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.